31 Mart yerel seçimlerine 'hür ve müstakil' giren ve istediği sonucu alamayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener, yerel seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada, olağanüstü seçimli kongreye gideceklerini bildirdi. Akşener, "İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Eleştirimizi yapacağız. Gereken adımları atacağız. Tam da bu sebeple en kısa sürede seçimli kongremizi düzenleyeceğiz" dedi.

Akşener, aday olup olmayacağına ilişkin ise herhangi bir bilgi vermedi. Yerel seçimlerden çıkan sonuçlara göre, en büyük mesajın iktidar partisine verildiğini söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a işaret ederek "Kendisini defalarca uyarmıştık. Rahmetli Demirel'in sözlerini hatırlatıp 'tencere her iktidarı sallar' demiştik. Fakat kendisi tüm bu çağrıları geçiştirdi" dedi.

Akşener, partisinin de seçim sonuçlarına ilişkin gerekli değerlendirmeyi yapacağını vurguladı.

Seçimlerin ardından oy oranında hayli düşüş yaşanan ve istifa edeceği iddia edilen Akşener, "Milletimiz 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti" sözlerini sarf etti.

'MİLLETİMİZ 1 İL, 23 İLÇE, 7 BELDEDE İYİ PARTİ'YE EMANET ETTİ'

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, tüm belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Seçimlerin Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır şekilde tamamlanmış olmasını, ülkemizin köklü demokrasi geleneği için önemli buluyorum.

Milletin sandıkta gösterdiği irade tartışılamaz. İYİ Parti olarak yola çıkma gerekçemiz bunu sağlamaktır. Ortaya koyduğumuz siyaset anlayışıyla seçmeni veli nimet olarak gördük. Milletin iradesini başımızın tacı bildik. Milletimiz 1 il, 23 ilçe, 7 beldede İYİ Parti'ye emanet etti. Bu kıymetli emanet için teşekkür ediyoruz.

Editör: Selda Manduz