DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, sitedeki görselden bayrağın kaldırıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı

Haklarında iftira ve karalama kampanyasının yürütüldüğünü belirten başkanlar, 31 Mart Yerel Seçimlerini yüzde 64 oy oranıyla kazandıkları belediyenin eş başkanları olarak mazbatalarını aldıkları 8 Nisan’dan bu yana sistematik olarak bayrak, marş gibi değerler üzerinden organize bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Kayyımların yarattığı tahribat ve büyük soygunlara rağmen kentin birikmiş sorunlarına çözüm bulmaya ve hizmet üretmeye odaklandıklarını dile getirdikleri açıklama şöyle devam etti:

“Bu süre içerisinde yönetimimize karşı iftira ve karalama kampanyası yürütülmektedir. Özellikle bazı basın organları tarafından sürekli olarak fotomontaj kurgularla yönetimimiz hedef alınmaktadır. Bu ucuz karalama kampanyaları sadece ve sadece demokrasiye zarar verir. Yerel yönetim anlayışımızın gereği olarak her ilçe ve mahalleye hizmet götürmek en öncelikli hedefimizdir. Yönetimimiz, genel siyasi tartışmalara dahil olmadan hizmet odaklı çalışmalarıyla farklılığını gösterme adımlarını atmaya başlamıştır ve bu yolda ilerleyecektir. Son bir kez daha kamuoyuna açıkça beyan ediyoruz; bayrak, marş gibi değerlerle hiçbir sorunumuz yok. Üretilen her türlü fotomontaj ve yanıltıcı bilgiyi reddediyoruz. Kurgulanan ucuz, eskimiş, şantajcı, baskıcı, demokrasi dışı oyunlara boyun eğmeden işimize bakacağız. Kentte yaşayan her yurttaşa eşit, adil hizmet sunacağız. Kentin tüm paydaşlarıyla birlikte doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz.”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 19 Nisan'da Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklâl Marşı okutulmadığına” ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında da “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerini görevlendirdiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi “Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Diyarbakır Sur Belediyesinin makam odasında, Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddialarıyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında Sur Belediyesinde inceleme için mülkiye müfettişi görevlendirilirken bir kişi gözaltına alındı.

DEM PARTİ’NİN ALDIĞI MUŞ BELEDİYESİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI KAPATILDI

Muş Belediyesi Eş Başkanları Tuğba Sayılğan ve Sırrı Söylemez de X’ten yaptıkları paylaşımla 31 Mart sonrası devraldıkları Muş Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarının kendilerine teslim edilmek yerine kapatıldığını duyurdu. Konuya ilişkin adli süreci başlattıklarını duyuran Söylemez, “Tarafımızca yönetilmekte olan Muş Belediyesine ait herhangi bir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. Bu süre zarfında bizleri sadece şahsi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmenizi rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz