İsrail ile ticaretin durdurulması için Bursa Gümrük Müdürlüğü önünde eylem düzenlendi. İstanbul'da polisin gençleri darbederek gözaltına almasına da tepki gösterildi.

Filistin için Bin Genç İnisiyatifinn Bursa Gümrük Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Ufuk Özcan, "Biz bu ülkenin insanları-gençleri olarak Gazzeli insanlar ile dayanışıyor, direnişe ses veriyor onların acısını, acımız biliyoruz.  Ve yine biliyoruz ki İstanbul'da kardeşlerimize yapılan vahşi muamele bizden de uzak değildir. Onlarla aynı şeyleri söylüyoruz; İsrail'le ilişkileri kes, soykırıma ortak olma!" dedi.

DEM Parti, HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunacak: 'Kayyım çetesi devrede' DEM Parti, HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunacak: 'Kayyım çetesi devrede'

Halktan toplanan vergilerin Gazze'ye bomba olup düşmemesi, Gemlik'ten İsrail limanlarına gemiler gitmemesi için toplandıklarını belirten Özcan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İktidar ve sermaye sahiplerinden bir an önce “Ticareti bitiriyoruz” sözünü duymak istiyoruz. Bu bir rica değil, soykırım karşısında duran izzetli ve şerefli dayanışmanın direktifidir. Bir an önce ticarete son verin. İlan ediyoruz ki; siz bu kirli iş birliğinden, bebek cesetleri üzerinden kanlı paralar karşılığında yapılan bu haysiyetsizce ticaretten vazgeçmedikçe bizim yerimiz sizin tam karşınız olacak! Filistin halkının yanında olmakta ve bu iki yüzlü anlaşmaları ifşa etmekte bizi kararlı bulacaksınız. İnsanlığın özgürlüğü Filistin’in özgürlüğüne bağlı, Filistin’e ihanetten vazgeçin."

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz