Türkeş'ten Adalet Bakanı'na Kavala tepkisi: Sümen altı etme Türkeş'ten Adalet Bakanı'na Kavala tepkisi: Sümen altı etme

Emek Partisi 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da Uluslararası Ortadoğu Konferansı düzenliyor. Konferansa Filistin, İsrail, Tunus, İngiltere, Almanya, İran ve Türkiye’den konuşmacılar katılacak.

Konferansta, Ortadoğu’da güç savaşları ve hegemonya mücadeleleri, Türkiye-Ortadoğu ilişkileri ve ekonomi politiği, Ortadoğu’da halklar ve mücadeleler ile Ortadoğu’da barışın olanakları ve koşulları tartışılacak.

Birleşik Metal Sendikası Genel Merkezinde gerçekleştirilecek konferansa Filistin’den Maher Arafat Al-Taher, İsrail’den Akademisyen Moche Zuckermann, Tunus’tan Tunus Emekçileri Partisi Genel Sekreteri Hamma Hammami, İngiltere’den Akademisyen Gilbert Achcar, Almanya Yahudilerin Sesi Derneğinden Udi Raz, İran’dan Akademisyen Mira Assadi, İngiltere’den Savaşı Durdur Koalisyonundan Lindsey German’ın yanı sıra Arzu Yılmaz, Bahadır Özgür, Mühdan Sağlam, Erhan Keleşoğlu, Sibel Karadağ, Doğan Çetinkaya, Cengiz Çiçek, Seyit Aslan ve İskender Bayhan gibi gazeteci, akademisyen ve siyasetçiler katılacak. Oturumların moderatörlüğünü ise Musa Özuğurlu, Nuray Sancar, Hakkı Özdal ve Hediye Levent üstlenecek.

Emek Partisi MYK Üyesi Nuray Sancar konferans hakkında gazetemize şu bilgileri verdi:

“Ortadoğu uzun bir süredir yakıcı bir gündem oluşturuyor. Arap Baharı’nda halkların ayaklanması, bunu takiben dünya hegemonlarının bölgeye müdahalesi ve bölgenin yeniden yapılandırılmaya başlanması; Suriye’de vekalet savaşlarının başlaması ve nihayet Filistin halkının 7 Ekim’den bu yana siyonist İsrail rejiminin saldırısı altında bulunması bölgedeki gerilimi yükseltiyor.

Bir bütün olarak Ortadoğu’da neler olup bittiğini ‘büyük resim’de görmek gerekiyor; Bu resimde bir yandan Ortadoğu’nun yeniden paylaşımı yer alıyor, diğer yandan da pandemiden az önce yaşandığı gibi halkların ekmek ve onur mücadeleleri var. İranlı kadınların başörtüsü, Afganistanlı kadınların eğitim hakkı mücadelesi var.

Ortadoğu’daki ateş milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesine sebep oldu. Bugün Filistinlilerin sığınma, barınma, yiyecek-içecek gibi temel ihtiyaç malzemeleri bile karşılanmıyor. Halk açlık, yoksulluk ve ölüm kıskacına alındı.

Türkiye bir Ortadoğu ülkesi olduğu için bütün bu gelişmelerin bize ‘teğet’ geçmediği açık. Gerilimin sürekli tetiklendiği bir bölgede yaşananlar, Filistin’de uygulanan katliam Türkiye işçi emekçilerini her bakımdan etkiliyor.

Uluslararası Ortadoğu Konferansını düzenlemekteki amacımız elbette Ortadoğu’nun mazlum halklarıyla bir dayanışma olduğu kadar bölgenin bugünü ve yarını için söz söyleyebilmek. Neredeyse büyük bir savaşın eşiğine gelen dünyada, bölge ve dünya barışının koşulları üzerine fikir alışverişinde bulunmak. Bu konferansımıza herkesi davet ediyoruz.”

Emepppqw

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz