İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yer alan ve işçilerin 7 Mart’tan bu yana grevde olduğu Lezita fabrikasında dün grev kırıcılığını tespit etmek amacıyla gelen avukatlara engel olunmuş ve işçiler darp edilmişti.

Gabar Dağı'nda petrol arama sahasında sondaj kulesi devrildi: 3 işçiden 2'si yaralı halde kurtarıldı Gabar Dağı'nda petrol arama sahasında sondaj kulesi devrildi: 3 işçiden 2'si yaralı halde kurtarıldı

Evrensel’den Emirhan Durmaz’ın haberine göre, bugün ise Lezita Direnişi isimli X (eski adıyla Twitter) hesabından işçi ve sendikacıların gözaltına alındığına dair haber paylaşıldı.

"PROVAKASYONA DEVAM EDİLİYOR"

Olaya dair görüştüğümüz Öz Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Egemen Karadeniz, gelişmeleri dün yaşanan olayların devamı olarak gördüklerini dile getirerek, “Grevdeki arkadaşlarımız yoldan geçen araçları selamlamakta iken, jandarma her zamanki provakasyonuna devam ederek onları yola doğru ittirmiş ve ardından müdahale olmuş” diye konuştu.

“16 GÖZALTI, 8 YARALI VAR”

Olay neticesinde işçi ve sendikacıların gözaltına alındığını belirten Karadeniz, “13 işçi, 3 de sendikacı gözaltına alınmış durumda. Gözaltına alınanlar arasında sendikamızın Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Zorlu ve İdari İşler Müdürü Tufan Acar da bulunmakta. Öte yandan müdahale sonrası 8 kişi de yaralanmış ve ambulans müdahaleye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Editör: Selda Manduz