DEM Parti'nin '14'te 14 yaptığı' ve Abdullah Zeydan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın tepkiler üzerine 'iade edildiği' Van'da, AKP'li bir ilçe adayı da yoksul ailelere verdiği alışveriş kartlarını seçimi kaybedince 'sıfırladı'.

Van'ın Edremit ilçesindeki seçimleri kaybeden AKP'li İsmail Say, 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde yoksul ailelere yardım amaçlı verdiği alışveriş kartlarının limitlerini geri çekti.

Van Edremit'te 2019 yerel seçimlerini, HDP'nin adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit kazanmıştı. Ancak mazbata, Sayyiğit'in Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden uzaklaştırılmış olması gerekçesiyle yarışı ikinci sırada tamamlayan AKP'li İsmail Say'a verilmişti.

DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a: Kayyımların borcunu ödüyoruz DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a: Kayyımların borcunu ödüyoruz

SEÇİMDE FARK YEDİ

Aynı ilçede yeniden aday olan Say, 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde yoksul ailelere alışveriş kartları vermişti. Edremit'teki ilçe seçimlerini ise DEM Parti'nin adayı Rabia Başak Koç rekor bir farkla kazandı. Koç, 31 bin 300 oy ile yüzde 59,12 oranına ulaştı. Say ise 13 bin 505 oyla yüzde 25,51'de kaldı.

‘DEMEK Kİ SEÇİM İÇİNMİŞ, İYİ Kİ KAZANMADI’

Bu sonuçların ardından ilçede birçok kişinin alışveriş kartları 'sıfırlandı'. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, bugün markete giderek kartlarla alışveriş yapmak isteyen ailelere, market yöneticileri tarafından kart limitlerinin belediye tarafından geri çekildiği ve sıfırlandığı bilgisi verildi.

Kart sahibi bir kişi durumu şöyle anlattı: “Daha önce belediyeye yardım için başvuru yapmıştık. Aylık kartımıza 1000 TL para aktarılıyordu ve biz bu para ile alışveriş yapıyorduk. Seçimden önce hesabımıza aktarılan 1000 TL seçimden sonraki gün geri çekilmiş. Aileler olarak bugün markete gittik ama bize kartlardaki paraların geri çekildiğini söylediler. Demek ki yardımları seçim içinmiş. İyi ki kazanmadı."

DEM PARTİ: MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Ailelerin mağdur edilmesine tepki gösteren DEM Parti Belediye Eşbaşkanı Cemil Komi ise, “Mazbatayı alır almaz arkadaşlarımızla birlikte bir değerlendirme yaparak mağdur olan aileleri yerinde tespit edeceğiz. İhtiyaçlarını gidereceğiz. Halkımızı kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Seçim kazanmak için bu ahlaki olmayan yola başvuran AKP’li kayyımın niyeti de böylece ortaya çıkmıştır. İşte AKP’nin yardım anlayışının özeti budur. Halkımız rahat olsun, biz onlarla birlikte tüm sorunlarımızı tespit edip gereken ne varsa yapacağız” dedi.

Editör: Selda Manduz