Aydın’da içme suyu isale hattında göçük: 3 işçi hayatını kaybetti Aydın’da içme suyu isale hattında göçük: 3 işçi hayatını kaybetti

Emek Partisi (EMEP) Antep İl Örgütü Melike Tekstil'de yaşanan kara liste uygulamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sadece Melike Tekstil patronunun değil; OSB'nin her yerinde 'terbiye yöntemi' olarak kullanılan kara liste uygulaması, işçilerin eylem ve çalışma hakkının gasbından başka bir şey değildir. Patronların suç işleme özgürlüğü kabul edilemez” denildi.

Antep'te OSB Başkanı Cengiz Şimşek'in patronu olduğu Melike Tekstil fabrikasına iş başvurusu yapmaya giden işçiler, önceki çalıştığı fabrikalar gerekçe gösterilerek işe alınmadı ve fabrikanın girişindeki panoya bu fabrikalardan gelen işçilerin işe alınmaması gerektiğini söyleyen yazı asıldı. Bu fabrikalar bir sene içerisinde iş bırakma eylemi yapan fabrikalardı.

"İŞÇİLER İŞSİZLİK VE AÇLIKLA TERBİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Konunun gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan EMEP Antep İl Örgütü, bu uygulamanın suç olduğunu belirterek, “Melike Tekstil patronu hakları için mücadele eden işçileri, işsizlikle ve açlıkla terbiye etmeye çalışıyor” dedi.

Bu listenin temmuz ayı öncesi işçilerin zam taleplerini dile getirmemeleri için bir gözdağı olduğunu belirten EMEP Antep İl Örgütü, "İşçiler, 'Hakkınızı ararsanız sizin de sonunuz böyle olur' şeklinde tehdit edilmektedir” dedi.

Başpınar işçilerine seslenilen açıklamada "Bize dayatılan bu kapkara düzenin kara listelerinde yer almamamın çaresi patrona rıza göstermek değil, mücadelemizi ve birliğimizi kara listeleri yırtacak düzeye ulaştırmaktır” denildi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz