Kars’ta ittifak kararı alan AKP ve MHP’nin ortak adayının belli olduğu öne sürüldü.

İktidara yakınlığı ile bilinen Kars Manşet’in haberine göre, MHP’nin geçtiğimiz Mayıs seçimlerindeki adayı Taner Gökçek ittifak’ın ortak adayı oldu.

Her ne kadar adayın ortak olduğu ifade edilse de Kars’ta AKP ve MHP seçmeni arasında geçişkenlik söz konusu değil.

Bu durumda AKP’nin Kars’ta adayını çektiğini ve Kars’ı MHP’ye bıraktığı söylenebilir.

Mayıs 2023 seçimlerinde Taner Gökçek’in aday olduğu MHP, Kars’ta beşinci parti olmuştu.

Mayıs 2023 seçim sonuçları şu şekilde:

CUMHUR İTTİFAKI

%38,00 55.606 oy 1 mv

MİLLET İTTİFAKI

%31,00 45.817 oy 1 mv

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI

%27,00 40.710 oy 1 mv

YSP: 28.49

AKP:  25. 14

CHP: 16.25

İYİ PARTİ: 15.26

MHP:9.68

Kars'ta DEM Parti ve CHP belediye seçimlerinin iddialı iki partisi. Halkın taleplerini doğru değerlendiren ve bu talep doğrultusunda aday belirleyen parti seçim kazananı olacak gibi görünüyor.

DEM PARTİ: KARAHANCI, ALINAK VE ERKMEN

DEM Parti'den aday adayı olan Kenan Karahancı'ya 'aday' gözüyle bakılırken aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Mahmut Alınak ve Ayhan Erkmen'in de adı kulislerde öne çıkıyor.

CHP: ALİBEYOĞLU VE BİLGİR

CHP'de ise Naif Alibeyoğlu en çok konuşulan isimler arasında gösterilirken Alibeyoğlu'nun CHP'nin aday göstermediği 2019 seçimlerinde DSP'den aday olması parti içi muhalefe ve homurdanmaya neden oluyor.

Alibeyoğlu dışında ise Kadir Bilgir ve Selçuk Avşar konuşulan isimler arasında. Bilgir'in eğilim yoklamasında öne çıktığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan 2019 seçimlerini Kars'ta HDP kazanmıştı. HDP’nin yaklaşık 18 ay yönettiği belediyeye kayyım atanmıştı. Kars Belediyesi şu anda kayyım tarafından yönetiliyor.

MHP’DEN YALANLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, 31 Mart Yerel Seçimlerinde 'ittifakın adayı belli oldu' tarzında yapılan haberi yalanladı.

'Eş başkanlık' için ilk kez ceza verildi 'Eş başkanlık' için ilk kez ceza verildi

Kars’ın yerel sayfalarından birinde yer alan haberi sert bir dille yalanlayan Adıgüzel, yapılan haberlerin kasti olarak algı amaçlı olduğunu ve bir itibar suikastı yapıldığını iddia etti. MHP’nin Kars’ta belirlediği, AK Parti’nin destekleyeceği ittifak isminin henüz açıklanmadığını kaydeden Tolga Adıgüzel; “Basında yer alan ‘İttifak Kars Belediye Başkan Adayı Taner Gökçek’ diye yapılan haber yalandır, asılsızdır. Menşei belli olmayan manşetler tarafından algı yapılarak hem partimize, hem aday adaylarımıza, hem de Cumhur İttifakı’na itibar suikastı yapılmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Ayrıca MHP genel merkezi ile yapılan görüşmeyi de aktaran Adıgüzel; “MHP Genel Merkezi’mizle yaptığımız görüşmede böyle bir şeyin

Editör: Selda Manduz