ABD'de Başkan Joe Biden'ın göçmenlere açık kapı politikasına karşı çıkan Cumhuriyetçi Parti'ye yakın Fox News kanalı, dün Meksika sınırından Güney Kaliforniya'ya ellerini kollarını sallayarak giriş yapan 100'den fazla göçmeni görüntüledi.

Çoğunun Çinliler ve Türkiye'den genç erkeklerden oluştuğunu belirten Fox News muhabiri Bill Melugin, bazı göçmenlere ayaküstü sohbet etti.

İngilizce konuşan Türkiye'den bir erkekle sohbetinin klipi, Fox News sunucularını bile hayrette bıraktı.

KARTELE 10 BİN DOLAR ÖDEME

ABD'ye gelmek için sahip olduğu her şeyi sattığını, Amerika'ya hiçbir direnişle karşılaşmadan bu kadar kolay girilebilmesi karşısında şoke olduğunu anlatan Türkiye vatandaşı, kendilerini ülkeye sokan kartele 10 bin dolar ödediğini belirttikten sonra şöyle konuştu:

"Aslında Amerikan halkı haklı. Gerçekten de doğru. Ülkeye kimlerin girdiği belli değil. Tamam, ben iyi biriyim. Ama ya diğerleri değilse? Ya katil, psikopat ya da başka bir şeylerse? Bunun garantisi yok. Güvenlik yok, güvenlik kontrolü yok, sabıka sicili taraması yok."

Sınırdan geçmiş bulunan Türkiye vatandaşı, muhabirin "Yani sınırdan kimler geçiyor diye endişeleniyorsunuz" sorusuna "Evet, evet, evet. Elbette, çünkü insanlar normal değil, normal gözükmüyor" yanıtını verdi.

24 GÜNDE DEVRİ ALEM

Muhabir, Türkiye vatandaşının San Diego sınırından girmeden önce 24 günlük bir yolculuk gerçekleştirdiğini, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Güney Afrika ve Brezilya'dan geçerek Orta Amerika ya da Meksika'ya ulaştığını söylediğini aktardı.

2021'DEN BERİ MEKSİKA SINIRINDAN 40 BİN TÜRKİYE VATANDAŞININ GİRİŞİ KAYDEDİLDİ

Sunucu "Kapılar sonuna kadar açık. Bu inanılmaz. Sınırı geçen bu birey, etrafındaki diğer insanların güvenli kişiler olmamasından endişeli. 'Ben iyiyim, ama herkesi içeri aldıkları için endişeliyim' diyor. İnanılmaz bir yayın" karşılığını verdi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma'nın resmi verilerine göre, 2021 yılından bu yana Meksika sınırından yasadışı yollardan ABD'ye giren Türkiye vatandaşlarının sayısı 40 bine yaklaştı. Tüm sınırlardan yasadışı yollardan geçtiği belirlenen Türkiye vatandaşlarının sayısı 54 bin 383 olarak kayıtlara geçti.

Editör: Selda Manduz