Ankara’da Altındağ Belediyesi işçileri, ek protokol zammının ücretlere yansıtılmadığını belirterek, ücretlerin tam yatırılmaması durumunda iş durduracaklarını ifade etti.

Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi toprak altında kaldı Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi toprak altında kaldı

İşçiler, direniş sürerken yaklaşık 30 işçinin işten atıldığını duyurdu. Evrensel'e konuşan bir işçi, "Alacakları bir canımız kaldı. İstiyorlarsa onu da alsınlar. Polisi buraya paralı asker olarak dikmişler. Sabahtan beri bir tane görevli yok. Bu mübarek günde yapılacak şey mi? Ama buradan geri adım atmayacağız" dedi.

Altındağ Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmeden doğan geriye dönük alacaklarının 8 ay boyunca ödenmemesine karşı belediye önünde eylem başlatmış, direniş sonucunda ücretler yatırılmıştı. Kazanımın ardından yatırılacak ilk ayın ücretleri eksik yatırıldı.

Görüştüğümüz işçiler yüzde 30 imzalanan ek protokol kısmının ücretlere yansımadığını ifade ederken ücretlerini alamamaları durumunda çalışmayacaklarını ifade eti.

DİRENİŞ ATEŞİNE POLİS MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI

Fen İşleri Müdürlüğünde bekleyişlerini sürdüren işçilerin yaktığı direniş ateşi polisler tarafından 'kontrolsüz' olduğu gerekçesiyle söndürülmek istendi. İşçiler tepki gösterdi.

Belediye yetkilileri tarafından eksik yatan ücretlerin bayramdan sonra yatırılacağı bilgisi verildiğini aktaran işçiler ücretlerin tamamı yatırılıncaya kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.

Editör: Selda Manduz