Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin en çok darbe girişimine maruz kalan hükümetiyiz" açıklamasına yanıt veren Bakırhan, "Siz darbe girişimine maruz kaldıysanız biz ne olduk? 12. partimiz el insaf. Binlerce yöneticisi cezaevlerinde bizden kaynaklı yer yok." diyerek tepki gösterdi.

"Bugünün Türkiye'sinde mafyalar ve çeteler artık devleti kontrol ediyor" diyen Bakırhan, "Kimse kalkıp bu çete düzenini kamu düzeni olarak satmasın. Beka dedikleri şey bu çete düzeninin bekasıdır" diye konuştu.

Merkez Bankası faizi indirecek mi? Merkez Bankası faizi indirecek mi?

Tuncer Bakırhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kendimizi Demokrat Partinin devamı sayıyoruz diyenler, darbe bildirisini okuyup idamların önünü açanlarla bugün kol kola iktidarda bulunuyor. Nasıl Demokrat Partisinin devamıdırlar anlamakta güçlük çekiyoruz."

"Erdoğan dün Türkiye'nin en çok darbe girişimine maruz kalan hükümetiyiz diyor. Peki siz darbe girişimine maruz kaldıysanız biz ne olduk? 12. partimiz el insaf. Binlerce yöneticisi cezaevlerinde bizden kaynaklı yer yok. Cezaevi açmaya devam ediyorlar. Buna gülüp geçmek gerekiyor. 15 temmuz allahın lütfu diyenler sanki kendileri değildi. Kobane Kumpas davası, Gezi davası, HDP'nin kapatma davası bugüne kadar süren bütün rehin davalarının tamamı birer açık darbedir. Seçilmiş insanları cezaevinde tutmak darbe değil midir, darbe illa tank mıdır postal mıdır?"

"Bugün Gezi'nin yıldönümü halkların mücadelesini tekrardan selamlıyoruz. Gezi halkların haklı itirazıdır. Dün olduğu gibi bugün de bu haklı itirazın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum."

"MAFYALAR VE ÇETELER ARTIK DEVLETİ KONTROL EDİYOR"

"Son 70 yıldaki darbelerin yürütücülerine bildirilerine ve sonrasına bakıldığı zaman tek bir parti görülecektir. Sürekli bu darbelerde MHP'yi görüyoruz. 70'lerdeki, 90'lardaki kriz ve kaosun baş aktörü yine MHP'dir. Çünkü bunlar varlığını krizden kaostan ve darbelerden alıyor. Bugün de AKP'yi yanına alarak demokratik siyasete ve toplumsal taleplere her gün darbeler yapıyorlar. Eskiden devlet mafya ve çeteleri kontrol ederdi. Emin olun hiçbir çete ve mafya devletin bilgisi olmadan tek bir çöpü kaldırıp başka bir yere koymazdı. Cinayetler dahil olmak üzere bugünün Türkiye'sinde mafyalar ve çeteler artık devleti kontrol ediyor. Kimse kalkıp bu çete düzenini kamu düzeni olarak satmasın. Türkiye toplumu artık buna inanmıyor."

"BEKA DEDİKLERİ BU ÇETE DÜZENİNİN BEKASIDIR"

"Ankara'nın ortasında bir cinayet işlendi, işlem yapan yok buyrun hadi işlem yapın. Tabiki yapmazlar. Neden? Çünkü beka dedikleri şey bu çete düzeninin bekasıdır. Daha bir yıl öncesine kadar çete ve mafyaları koruyan bir bakanlığımız vardı. Bakanın adı tutanaklarda uyuşturucu ticaretiyle alınıyor. Bu çete ve mafyalar gözaltına alınırken verdikleri ifadelerde bunlar sabittir."

"Çürümeyi önlemenin yollarından en önemli yollarından biri bu JİTEM ittifakına son verilmesidir. MHP ile ittifak AKP'nin işine gelebiliyor olabilir, saydığım bütün kaosların baş aktörü olan MHP bu AKP'nin sonunu getirecektir."

"Türkiye gri listeden çıkmak istiyorsa AKP ve MHP'nin kol kanat gerdiği çetelerin durdulması ve tasfiye edilmesi gerekiyor."

"Her şeyi kapatma sevdanızdan önce o ağzınızı kapatın Türkiye'ye en büyük hayrınız bu olacaktır."

"TASARRUF PAKETİ ŞOV VE ALDATMA PAKETİDİR"

"Tasarruf paketi açıkladılar, tam bir şov ve aldatma paketidir bu. Açıklanan tedbirlerin adı tasarruf değil hak gasplarıdır. toplamı bütçe açığının 26'da biridir. Onlar da bununla bütçe açığını kapatamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Ama aldatma algı oluşturma konusunda çok mahir oldukları için sanki tasarruf ediyorlarmış gibi toplumu aldatmaya çalışıyorlar."

"Erdoğan 'Servet eşitsizliği tarihi bakımdan en yüksek seviyelere çıktı', 'Fakirden zengine doğru artan bir servet transferi var' diyor. Bunu kim diyor? 22 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidarın başı diyor. Gören de zannedecek ki DEM Parti'nin eş başkanı konuşuyor. E günaydın, servet eşitsizliğini yaratan senin 22 yıllık politikalarındı, emekçiyi yoksullaştıran senin politikalarındı. Birisi iktidar olduğunu söylesin."

"SERMAYE YAPILAN VERGİ KIYAKLARINA SON VERİLSİN"

"DEM Parti olarak emekçiler lehine kapsamlı bir vergi reformu öneriyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın. Dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki payı azaltılsın. Sermayeye yapılan vergi kıyakları ve vergi muafiyetlerine son verilsin."

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 32 BİN TL OLSUN"

"Temmuz ayında zam yapmayacağız, kira artışındaki yüzde 25'lik sınırı da kaldıracağız diyorlar. Açıkça topluma aç kalın, açıkta kalın, ölün diyorlar. Halkımıza reva görülen emekçilere ve emeklilere görülen bu yaşamı kabul etmiyoruz. bunun için bugünden başlayarak Temmuz ayına kadar asgari ücretin ve emekli maaşlarının başlatılması için bir kampanya yürüteceğiz. Yoksulluk sınırı asgari ücretin en az yarısı kadar olsun. Asgari ücret en az 32 bin TL olsun. Memurlara verilen seyyanen zam artışı kamu emeklilerine de verilsin. En düşük emekli maaşı da asgari ücret seviyesine çekilsin"

"YASA TEKLİFİNE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

"Gariptir yasa tasarısının adı Hayvan Hakları Yasa Teklifi. İçeriğinde hayvan hakları yok. Hayvanları katledecek teklifler var. Bu yasa tasarısına karşı mücadele edeceğiz."

Editör: Selda Manduz