Barış Anneleri Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla Diyarbakır'da bululan binaları önünde açıklama yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet Nöbeti'nde yer alan mahpus yakınları da açıklamaya katıldı.

Barış Annesi Kudret Eryılmaz, çocuklarından ayrı olduklarından dolayı Anneler Günü'nün "kara bir gün" olarak geçtiğini söyledi. Eryılmaz, "Bizim çocuklarımız yanımızda olsa o zaman Anneler Günü olur. Tepemizde uçaklar geçiyor ve bizi rahatsız ediyor. Tecrit giderek derinleşiyor. Bu sorunlar bitsin artık. Hem Türk hem Kürt annelerinin sorunu aynı; herkese sesleniyorum savaş iyi bir şey değil. Barış gelsin, zindanlardan cenazeler çıkmasın, annelerin gözünden artık yaş gelmesin, barış ve huzur gelsin ülkemize" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ile partililer, açıklama sonrası annelere karanfil verdi.

İZMİR

İzmir Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla Konak Meydan'ında bir araya gelerek, İskele’ye kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe "Annelere verilecek en büyük hediye barıştır" pankartı açıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Barış Annesi Hanife Gümüş, bugünün kendileri için hüzün olduğunu ifade etti. Cezaevlerinde çocuklarının katledildiğini belirten Gümüş, "Çocuklarımız cezaevinde tek kişilik hücrelerde birçok hastalığa yakalanıyor ve ölüyor. Bütün anneler gibi bizde çocuklarımızı yanımızda istiyoruz. Yüreği acıyla dolu olan anneler olarak bu ülkeye barış ve adalet, çocuklarımıza da özgürlük istiyoruz" dedi.

Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak' Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak'

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. DEM Parti İlçe Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya kadınlar beyaz tülbentleriyle katıldı. Barış Annesi Behiye Nayır, artık savaş istemediklerini ifade etti.

Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, annelere verilecek en büyük hediyenin barış olacağını belirterek, "Bugün dünyanın her yerinde savaş var. Kürt sorununun çözülmesiyle anneler nefes alacaktır. Savaş bugün cezaevlerinde de devam ediyor ve binlerce tutuklu tutuklu eylemde. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana anneler acı çekiyor. Bu savaşın kaynağı sürdürülen tecrittir. Tutuklular da bu tecridin sona ermesi için eylemde. Annelere verilecek en büyük hediye barıştır. Onun için cezaevlerinin kapıları açılmalı, tecrit kaldırılmalı ve bir an önce Kürt sorunu çözülmelidir” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz