CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da AKP’nin itirazı üzerine geçersiz oylar yeniden sayımına başlandı.

Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nda oyların yeniden sayımı saat 11.00 itibarıyla başladı.

AKP ve CHP’den 50'şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı.

Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemeye başladı. Binan önünde bir süre gerginlik yaşandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziosmanpaşa’da İlçe Seçim Kurulu’nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız." dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da tepki göstererek, “970 oy farkla kazandığımız GOP seçiminde, yapılan itiraz üzerine, geçersiz oylarla sınırlı kalınmayarak, bir başka skandala imza atılmış ve tüm sayımın yeniden yapılmasına karar verilmiştir. YSK’ya yaptığımız itirazın sonucunun beklenmesi gerekirken, ısrarla sayımı başlatmaya çalışmaktadırlar. Sabık Bakan, GOP’tan elini çek! Belediyede yanlış işler yapmaktan vazgeçin! Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı

CHP’nin Ümraniye, Bahçelievler, Fatih, Arnavutköy, Pendik ve Zeytinburnu seçimlerine itiraz etti. Bu ilçelerde sürecin devam ettiği belirtildi.

CHP’nin kazandığı Beykoz’da AKP ve MHP’nin yeniden sayım ve geçersiz oy sayım başvurusu reddedildi.

El değiştiren Gaziosmanpaşa'da AKP'li Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaklaşık 12 puan oy kaybederek yüzde 40.12 oy topladı. CHP adayı Hakan Bahçetepe ise partisinin oylarını 7 puan artırarak yüzde 40.45 ile yeni belediye başkanı oldu. İlçede aday çıkaran Yeniden Refah Partisi yüzde 6.72, DEM Parti ise 3.48 oranında oy topladı. Gaziosmanpaşa'da 2019 seçimlerinde AKP adayı Hasan Tahsin Usta yüzde 52.21 oy oranı ile belediye başkanı seçilirken CHP'nin adayı Erkan Kaya yüzde 33.35 oy oranında kalmıştı.

Editör: Selda Manduz