DEM Parti Kars İl Örgütü, Hakkari Belediyesine atanan kayyımı protesto ederek Kağızman, Digor ve Dağpınar’da basın açıklamaları düzenledi.

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun’un da katılığı basın açıklamalarında “her seferinde halk iradesine yenilen iktidarın” yine “en iyi bildiği yol olan irade gaspına ve darbeciliğe” başvurduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle halkın iradesinin gasp edilmesine son verilmelidir. Seçilmiş Hakkari Belediye Eş Başkanı serbest bırakılarak derhal görevine iade edilmelidir. Demokrasiden yana herkesi bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz” denildi.

9E88D208 2303 4B5C A5Cc 71414Af9Edec-2

DEM Parti Kars İl Başkanı Sefyettin Gönel, Demokrasiden yana herkesi bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz” ifadelerinin kullanıldığı basın açıklaması şu şekilde:

Ağrı'da Kürtçe halay ve yöresel kıyafete müdahale: 6 kişi gözaltına alındı Ağrı'da Kürtçe halay ve yöresel kıyafete müdahale: 6 kişi gözaltına alındı

“03 Haziran günü Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Devamında Belediye kayyım eli ile gasp edildi.

Devamında ise 2014 yılından beri suren dava dosyasında kendilerini haklı çıkarmak için dün belediye eş başkanımıza 19 yıl ceza verip tutukladılar. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi.

5A204Cf9 2C65 4D15 A91D 32059C521A08

Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Biliyoruz ki, bu girişim ülkede demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağıdır. Geçtiğimiz iki dönemde kayyum atanan belediyelerde ortaya çıkan zararın, yolsuzlukların, şatafatın, geriye bırakılan çarşaf çarşaf borçların, boşaltılan kasaların, jakuzili odaların kayyum zihniyetinin sonucu olduğunu biliyoruz. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle halkın iradesinin gasp edilmesine son verilmelidir. Seçilmiş Hakkari Belediye Eş Başkanı serbest bırakılarak derhal görevine iade edilmelidir. Demokrasiden yana herkesi bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz.”

HABER MERKEZİ

Editör: Selda Manduz