IŞİD'in Kobanê’ye dönük saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemler gerekçe gösterilerek açılan Kobanê davasında siyasetçilere ceza yağdırılmasına Emek Partisi tepki gösterdi.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan imzalı açıklamada “Sömürücü, baskıcı saray iktidarının yenilmesi; işçilerin, emekçilerin, ezilen halk kesimlerinin kazanımlar elde etmesi için dayanışma ve örgütlülüğü güçlendirelim” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Kobanê davasında verilen yüksek cezalar 2014 yılında MGK’da hazırlanan Çöktürme Planı’nın devamıdır. Aynı yıl 6-8 Ekim’de IŞİD’in Kobanê’ye saldırması üzerine dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın “Kobanê düştü, düşecek” sözleri kamuoyunun tepkisini çekmiş, hem batıda hem de doğuda halk barışçıl gösteriler yapmıştı.

Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak' Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak'

Bu gösteriler sırasında onlarca kişi öldü.

Gösterilerden sorumlu tutulan HDP’nin eş başkanları dahil birçok milletvekili ve siyasetçi için cadı avı başlatıldı; birçok parti kadrosu cezaevine atıldı. Bir dizi yalan üzerine, gerçeği saptırarak yazılmış iddianame, gizli tanıklar ve zor şartlarda alıkonulan tutuklular bu davanın özünü oluşturmaktadır.

Bugün yağdırılan cezaların saray rejiminin gerek Kürt sorunu gerekse siyasal haklar ve özgürlükler konusunda kendi bölgesel hesapları ve çıkarları doğrultusunda yol aldığını bir kez daha teyit ediyor.

"YENİLGİNİN GİDEREK DERİNLEŞECEĞİNİ İYİ BİLİYOR"

Tek adam yönetimi ve mahkemeleri, sömürülen ve ezilen halk kitlelerinin talepleri karşısında hiçbir taviz verilmeyeceğini, dahası ekonomik ve politik hakları için mücadele eden her kesime karşı hukuk terörü dahil her türlü devlet baskısının süreceğini ilan ediyor.

İktidar ve ortakları yumuşama ve normalleşmeyi sermayenin çıkarlarını korumak ve tek adam rejimini güçlendirmek için istiyor. Hazırladıkları programlarda ne emekçilerin ne de Kürt halkının demokratik hakları bu programda var.

Ama saray iktidarı işçilerin, emekçilerin, ezilen halk kitlelerinin hoşnutsuzluğunun, huzursuzluğunun ve biriken tepkisinin farkındadır. İnsanca çalışma ve yaşama mücadelesinin büyüdüğünü de görmektedir. İktidar ve ortakları 31 Mart’ta aldıkları yenilginin nedenlerini ve yenilginin giderek derinleşeceğini gayet iyi biliyor.

Kobanê davasında verilen cezalar özellikle Kürt halkı başta olmak üzere barış ve demokrasi isteyen herkese, Demokles’in kılıcını başınızın üzerinden eksik etmeyeceğiz mesajını veriyor.

Tek adam iktidarının hukuksuzluğu, baskıları karşısında ekonomik, demokratik haklarımız için birleşmeye ve mücadele etmeye her zamankinden daha fazla, daha kararlı mücadeleye ihtiyaç var.

Sömürücü, baskıcı saray iktidarının yenilmesi; işçilerin, emekçilerin, ezilen halk kesimlerinin kazanımlar elde etmesi için dayanışma ve örgütlülüğü güçlendirelim. Yarınlara umutla bakabilmemizin tek garantisi budur.”

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz