Hakkari'ye kayyım atanmasına karşı 13 Haziran’da düzenlenecek “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” mitingi öncesi başlatılacak olan yürüyüşe yarın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde start verilecek.

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katılacağı yürüyüş yarın saat 13.00’te başlayacak. “Demokrasi İçin Colemêrg’e Yürüyoruz” şiarıyla yapılacak olan yürüyüş Hakkari'nin ilçe, belde ve köylerini kapsayacak.

START ŞEMDİNLİ'DE

Yürüyüş kolu yarın Şemdinli ve köylerinde, 11 Haziran’da ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerinde olacak. 12 Haziran’da ise yürüyüş kolu Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve bağlı köylerini ziyaret edecek.

Çukurca'dan sonra aynı gün kent merkezine ulaşacak olan yürüyüşçüler, Hakkari halkını mitinge kitlesel davet edecek.

MİTİNG 13 HAZİRAN’DA

13 Haziran’da Hakkari kent merkezinde bulunan Ulu Cami’de yapılacak olan mitinge, Demokratik Topluk Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), DEM Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı, DEM Parti bileşenleri ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) katılacak.

Merkez Bankası faizi indirecek mi? Merkez Bankası faizi indirecek mi?

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz