Hakkari'de kayyuma karşı kentteki emek ve demokrasi güçleriyle buluşan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, toplantı sonrası esnaf ziyareti gerçekleştirmek istedi. Toplantının bulunduğu sokağı kapatan polisler, siyasetçilerin dışarı çıkmasını engelliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın tutuklanmasının ardından bugün kentte emek ve demokrasi güçleriyle bir araya gelerek bir toplantı aldı.

KESK Şubeler Platformu binasında yapılan toplantının ardından kentteki esnafı ziyaret etmek isteyen siyasetçiler dün olduğu gibi bugün de polisler tarafından engellendi. DEM Parti eş genel başkanlarının binadan çıkışı engellendi.

Polis binanın bulunduğu sokağı iki taraftan da kapatırken ne vekillerin ne de başkanların sokaktan çıkışına izin veriliyor.

DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı

Polis, siyasetçileri ve orada bulunan yurttaşları kalkanlarıyla iterek engellerken kitle sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıyor. Tüm bunlar yaşanırken çevrede bulunan esnaf ve pencerelerine çıkan mahalleli yaşananlara tepki gösteriyor.

Editör: Selda Manduz