SGK, emeklilere fark ödemesinin yapılacağı tarihi açıkladı SGK, emeklilere fark ödemesinin yapılacağı tarihi açıkladı

İstihdamı durdurmaktan maaşları sınırlandırmaya kadar emekçilerin belindeki kemeri bir delik daha sıkmayı hedefleyen Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketine tepkiler gecikmedi.

Siyasi parti liderleri ve milletvekilleri paketi eleştirdi.

CHP lideri Özgür Özel ise kamuda tasarruf paketiyle ilgili “Yeni istihdam yaratma, işçiye zam verme, emekçiye zam verme. Biraz servetine servet katanlara yönelsinler. Dünya kadar işsiz var'' ifadelerini kullandı. Özel yapmış olduğu açıklamada, “Bugüne kadar 7 kez yaptılar bu 8'inci. Bu 7 genelgeye kendilerinin uymadığının göstergesidir. Ancak Saray ilk kez genelge kapsamına alınmıştır” dedi.

“ERDOĞAN-ŞİMŞEK SÖMÜRÜ PROGRAMI”

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kamuda tasarruf paketine “Erdoğan-Şimşek sömürü programı” diye tarif ederek şunları söyledi:

“Kamu hizmetlerini kısıtlayarak ve özelleştirerek paralı hale getir! Kamuda çalışan işçi, emekçi sayısını düşür! Esnek, uzaktan çalışmayı ve performansa dayalı ücret artışını yaygınlaştırarak daha ucuza, daha yoğun sömür! ‘İstikrar’, ‘mali disiplin’ deyip emekçilerin boğazını sık, topladığın sermayeyi yerli-yabancı tekellerin kasasına aktar! ‘Yeşil ekonomi’, ‘gıda arzı güvenliği’ ve ‘sulama yatırımı’ adı altında köylüyü kendi tarlasında şirketlerin işçisi haline getir. Yeni Agrobayların önünü aç! İşçiyi emekçiyi soy, sermayeyi besle ekonomisi”

CHP’Lİ KARABAT: KRİZİN BEDELİ EMEKÇİYE ÖDETİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne ilişkin “Enflasyonun sebebini vatandaşa, bütçe açığının nedenini de memurlara yüklemek adaletsizlik değil midir? Yüz milyarlık ballı ihaleleri neden görmezden geliyorsunuz da memurun ekmeğinden tasarrufa gidiyorsunuz. Emekçilerin her geçen gün yoksulluğa mahkûm edildiği, eşitsizliğin ve gelir adaletsizliğin en temel sorun haline geldiği bir süreçte ekonomik krizin bedelini emekçilere ödetiliyor.” diye tepki gösterdi.

EMEP VEKİLİ KARACA: EMEKÇİNİN BOĞAZINA URGAN PAKETİ

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca ise ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne dair “Emekçinin boğazına urgan geçirme paketi” dedi.

Bu paketle emekçilerin kalan hak kırıntılarının da tırpanlanacağını söyleyen Karaca, “Uçak kalkmayan havaalanları, garantisi emekçi halkın cebi olan otoyollar, köprülerden söz edilmiyor. Şehir hastanelerine aktarılan 108 milyar 300 milyon liradan söz edilmiyor. Büyük patronların silinen vergi cezalarından, borçlarından; servet transferinden söz edilmiyor. Emekçinin servisi, yemeği, ücretinden eksiltiliyor. Zaten sınırlı personelle çalışan hastanelere, okullara, kamu kurumlarına atanmayı bekleyen işsizlerin iş ve ekmek umudu yok ediliyor” diye konuştu.

TEMELLİ: TASARRUF BARIŞTADIR

Hükümetin "tasarruf paketine" dair konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise "45 dakika konuştular tek bir rakam vermediler. Tasarruf barıştadır. Barışa dair adım atmadığımız sürece ne bütçeyi ne de ekonomi düzeltebilirsiniz" dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz