Aile Sağlığı Merkezlerinde 3 günlük iş bırakma eylemi Aile Sağlığı Merkezlerinde 3 günlük iş bırakma eylemi

Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler köyünde 13 Şubat'ta siyanürlü liç yığının kayması sonucu oluşan göçükte 9 işçinin yaşamını yitirdiği facianın sorumlusu Anagold Madencilik yaptığı  basın turlarıyla madeni tekrar faaileyete geçmeye hazırlanıyor

Evrensel’in haberine göre şirketin Çöpler köyündeki maden ocağında düzenlediği basın toplantısında konuşan şirket yöneticilerinden Cengiz Demirci, Fırat Nehri'ne siyanür karıştığı iddialarının asılsız olduğunu savunarak olay sonrası bölgeden binin üzerinde numune alındığını, yer altı ve yer üstünde kirlilik bulunmadığını öne sürdü.

Demirci, toprak kaymasının yaşandığı bölgeden 10,5 milyon ton malzeme kaldırıldığını anlatarak, kaymanın yaşandığı Sabırlı Deresi bölgesinde çok az bir yığının kaldığını ve bunun da sıyırma işlemlerinin sürdüğünü aktardı.

Saha gezisinde gazetecilere madeni yeniden açmak için hazır olduklarını söyleyen Demirci, "Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Şu anda da açılışla kullanacağımız sülfit proses tesisi önündeyiz ve faaliyete başladığımızda bu tesisi kullanacağız." dedi.

Uluslararası maden tekeli SSR şirketi ile yerli ortağı Çalık Holding hisseli Anagold Madencilik isimli firmaya ait olan madendeki liç yığın alanında 13 Şubat günü meydana gelen büyük çöküntü sonucunda 9 işçi toprak altında kalmıştı. 2 işçinin 5 Nisan ve 19 Nisan'da, 2 işçinin 4 Mayıs'ta, 5 işçinin de 10 Haziran'da cenazelerine ulaşılmıştı.

Editör: Selda Manduz