İYİ Parti, bugün (27 Nisan Cumartesi) 5. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni genel başkanını belirleyecek.

31 Mart seçimlerinde Türkiye geneli belediye başkanlığında yüzde 3.76, il genel meclislerinde yüzde 4.59 oy alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belirlenecek.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı, "İYİ'lerin Güneşi Batmaz" sloganı ile Ankara’daki ATO Congresium’da gerçekleşiyor.

Kurultay'da konuşan Meral Akşener, "Seçim sonuçları doğrultusunda aldığımız riskin farkındaydım. Söz söyleme sırasında değil, bedel ödeme sırasında da en önde karşınızda duruyorum" dedi.

Akşener, kürsüden son kez seslendiğini belirterek "İYİ Parti’yi ben kurdum, bu evi artık siz koruyacaksınız" diye konuştu.

Akşener, konuşmasının ardından kurultayın yapıldığı salondan ayrıldı.

Genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi.

DEM Parti, HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunacak: 'Kayyım çetesi devrede' DEM Parti, HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunacak: 'Kayyım çetesi devrede'

15.45'te yapılan ilk tur oylamasında adaylardan hiçbiri salt çoğunluğu sağlayamadığı için kurultayda ikinci tur için oylamasına geçilecek.

İkinci tur oylaması 17.45'ye başlayacak.

AKALIN 2. TUR ÖNCESİ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlk tur oylamasının ardından genel başkan adaylarından Tolga Akalın, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanlık yarışının ilk turunda 327 oy alan Akalın, “Siyaset tabanla yapılır. Milletle yapılır. Bugün delegemiz burada bir irade ortaya koydu ve bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege ‘benim ferasetime güvenin’ dedi. Dolayısıyla ben bugüne kadar meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum. Her birinize birlere verdiğiniz destekten dolayı, bugün ortaya koyduğunuz bu muazzam mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Akalın, genel başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Editör: Selda Manduz