Yazar Murathan Mungan’ın avukatı Bişar Alınak, sözleri Mungan’a ait olan "Maskeli Balo" şarkısının İYİ Parti tarafından izinsiz kullanılması üzerine İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi'ne tedbir kararı başvurusunda bulundu.

Mahkeme, bilirkişi raporu ve diğer delilleri değerlendirerek, Mungan'ın eserinin ihlal edildiği sonucuna vardı.

Karar uyarınca, siyasi parti, Mungan'ın eserini kullanarak hazırladığı reklam filmini yayından kaldırmak zorunda.

Mungan’ın avukatı kararı Alınak duyurduğu açıklamasında, “Sanatçıların emeğini yok sayan bu ve benzeri girişimlere geçit vermeyeceğimizi hatırlatmayı görev biliriz” ifadelerini kullandı.

Alınak, “İstanbul 1. Fisek mahkemesine açılan davada İYİ Parti tarafından, "Maskeli Balo ve Sahte Yüzleri" başlıklı reklam filminde, müvekkil Murathan MUNGAN'a ait "Maskeli Balo" isimli sanat eserinin müvekkilden izin alınmadan kullanılmış olmasından ötürü İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi'ne yapmış olduğumuz ihtiyati tedbir talepli başvurumuz kapsamında, ilgili reklam filminin bilumum kullanımlarının durdurulmasına karar verilmiştir. Kararı MUNGAN'ın takipçilerine ve kamuoyuna saygıyla duyurur” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murathan Mungan, "Maskeli Balo adıyla bilinen şarkımın ruhunu, fikrini oluşturan dizelerimin bir siyasi parti tarafından rızam ve bilgim dışında kullanıldığını üzüntüyle öğrendim. Konuyla ilgili yarın Bişar Alınak & Partners tarafından dava açılacağını duyurmak isterim" ifadelerini kullanmıştı.

Mungan'ın açıklamasının ardından İYİ Parti'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar silinmişti.

HABER MERKEZİ

Editör: Selda Manduz