Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı düzenledi. Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Özgür Özel, partiden istifa edenleri "Kampanya için kendisine belirlediği bütçeyi ilçe belediyesine teklif edenler var. 3 kişi, 5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partinin başarısını kendi başarısı sayan var" diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel aday tanıtım toplantısında aday belirleme sürecine dair konuştu. Aday gösterilmediği için partiden istifa edenlere seslenen Özgür Özel, "Son günlerde bazı televizyonlarda, gazetelerin kiminin manşetinde, kiminin eteğinde 3, 5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını ya da başka taraflardan aday olmak istediklerini, eleştiriler açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum. Esas konuşulması gereken, benim gönlümde manşette olan, kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, 'çok istedim olmadı, sizi belirlediler, ben çalışmaya hazırım' dediğinde güne başlayanlar var. Kendisi için aracı aday olan arkadaşına teklif edenler var. Kampanya için kendisine belirlediği bütçeyi ilçe belediyesine teklif edenler var. 3 kişi, 5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var, partinin başarısını kendi başarısı sayan var." diye konuştu.

ERDOĞAN'A TEPKİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki sözlerine tepki gösteren Özel, "Açıkça şunu söyledi, 'Hatay mağdur oldu, çünkü belediyesi bizde değildi' dedi. Bu söze siyaseten verecek bir cevap bulamadım, çünkü karşımızdaki depremzedeyi geçmişte verdiği oydan cezalandıracak, gelecekte vereceği oya göre şantaj yapabilecek bir taş kalpliliğe bağlıydı" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye İttifakı vurgusu yapan Özel, "Geçen seçimde Saray'a itiraz edenler yine buradalar, gelecek seçimde israf bitsin tasarruf olsun diyenler yine buradalar, geçen seçimdeki iyi insanlar yine buradalar. Kimse CHP'nin seçime ittifaksız girdiğini zannetmesin. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı'dır." dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ VE ALİ GÖKMEN'İN ADI OKUNMADI

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Lütfü Savaş'ın adı bugünkü aday toplantısında anons edilmedi. Toplantıda Savaş'ın adı okunmadan ilçe adayları tanıtıldı.

DEM Parti’nin ile CHP arasında adaylık konusunda müzakerelerin sürdüğü belirtilen Esenyurt Belediyesi’nde başkan adayı CHP adayı Ali Gökmen’in isminin okunmaması da dikkat çekti.

Editör: Selda Manduz