Edebiyatçı, müzisyen, senarist Zülfü Livaneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında belirleyici seçim olarak anılan 1994 yerel seçimleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Merkez Bankası faizi indirecek mi? Merkez Bankası faizi indirecek mi?

Livaneli, "Aradan 30 yıl geçti ama hala 94 seçimleri konuşuluyor. Hem de yalan yanlış" ifadelerini kullandı.

Livaneli, "Kazanma şansları olmadığı halde hırsla mücadele ettiler. Ankara’da da öyle oldu. 25 yıl her seçimde böyle davrandılar ve kentleri Refah’a teslim ettiler. Karşıma Çiller, Mesut Yılmaz, Erbakan, Susurlukçular ve basın çıktı. Yok etmeye çalıştılar. Kalp spazmı geçirip hastaneye düştüm. Seçimde de oylarımızı hunharca çaldılar. Değmezmiş" dedi.

Livaneli, bir diğer paylaşımında da 1994 İBB seçiminin sonuçlarını yeniden hatırlatıp "Kim kimin oylarını bölmüş" notunu düştü.

Livaneli'nin paylaşımı şöyle:

"Aradan 30 yıl geçti ama hala 94 seçimleri konuşuluyor. Hem de yalan yanlış. Erdal İnönü’nün kurduğu SHP, İSKİ skandalından sonra yüzde 8’e düşmüştü. Aday olmam için aylarca bask yapıldı, ricalar, dostluklar devreye girdi. Adaylığı zoraki kabul edince “ortak aday” olmayı şart koştum. Ecevit’i ve Baykal’ı aradım. Desteklerini istedim. Ama kazanma şansları olmadığı halde hırsla mücadele ettiler. Ankara’da da öyle oldu. 25 yıl her seçimde böyle davrandılar ve kentleri Refah’a teslim ettiler. Karşıma Çiller, Mesut Yılmaz, Erbakan, Susurlukçular ve basın çıktı. Yoketmeye çalıştılar. Kalp spazmı geçirip hastaneye düştüm. Seçimde de oylarımızı hunharca çaldılar. Değmezmiş.

1994 İstanbul seçimleri:

RP adayı Recep Tayyip Erdoğan: 973.704 oy

SHP adayı Livaneli: 784.693 oy

DSP adayı (Ecevit'in partisi): 478.612 oy

CHP adayı (Baykal'ın partisi): 54.028 oy

SHP+DSP+CHP: 1.317.033 oy

Kim kimin oylarını bölmüş?"

NE OLMUŞTU?

SHP, CHP ve DSP'nin ayrı adaylar çıkararak katıldığı 1994 seçimlerinde Erdoğan yüzde 25,19 oy oranıyla İBB Başkanı seçilmişti.

Editör: Selda Manduz