1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyenlere karşı polis yolları kapatarak yürümek isteyenleri zor kullanarak engelledi.

1 Mayıs günü ve ardından da tutuklamalar furyaya dönüştü. 1 Mayıs günü Taksim ve çevresinden ve 3 Mayıs sabahı ev baskınlarıyla gözaltına alınan kişilerden 38’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemeye çıkarılan 17 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken bu kişilere yurtdışına çıkış yasağı ve imza adli kontrol tedbiri getirildi.

Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir

Tutuklama kararından saatler sonra yeni gözaltı operasyonları başladı.

İstanbul’da 1 Mayıs gösterileri nedeniyle yapılan ev baskınları dün sabah da devam etti. İstanbul’da birçok eve baskın düzenleyen polis 12 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan 12 kişi savcılık ifadeleri tamamlandıktan sonra savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe 11 şüpheli tutuklanırken 1 şüpheli ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Böylece 1 Mayıs'la ilgili tutuklananların sayısı 49'a yükseldi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Çiğdem Akbulut, tutuklananların “görevli memura mukavemet, 2911 sayılı Kanun’a muhalefet, kamu malına zarar vermek” suçlamalarından, 12 kişiden iki kişinin de ek olarak propaganda isnadı suçlamasından dolayı olduğunu belirtti.

DAHA ÖNCE 38 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

1 Mayıs günü 247 kişi gözaltına alınmış gözaltına alınan 182 kişi serbest bırakılmıştı. 1 Mayıs’tan bir gün sonra ise haklarında yakalama kararı çıkarılan 47 kişiden 29'u ev baskınlarıyla evlerinin kapıları kırılarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 65 kişiden 38'i tutuklanmış, 27 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz