Belediyelerdeki mültecilere yönelik ayrımcı uygulamalar sürüyor. Afyonkarahisar Belediyesi, 400 lira olan nikah ücretini mülteciler için 25 kat artırarak 10 bin liraya yükseltti.Belediyelerde mültecilere karşı ayrımcı uygulamalar devam ediyor.

Arapça tabelaların söküldüğü, mültecilere özel faiş fiyatlı belediye hizmetlerinin yürürlüğe sokulduğu örneklere bir yenisi de Afyonkarahisar Belediyesinden geldi. Afyonkarahisar Belediyesi, 400 lira olan nikah parasını mülteciler için 10 bin liraya yükseltti.

Seçim çalışmalarında "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözleriyle gündeme gelen CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçildikten sonra mültecileri de hedef almıştı.

Kentte mültecilere ait 5 iş yerini mühürleyen Köksal, “Söz verdiğimiz gibi mültecileri buradan göndereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak' Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak'

Evrensel'in haberine göre, Mülteci düşmanı açıklamalarına devam eden Köksal bu kez, "Nikah ücretleri için belirlenen fiyatlar geçici sığınmacılar için 25 kat olarak uygulanır ifadesini ilave ettik. Belediye nikah salonu için belirlenen 400 TL olan genel giderlerin nikah bedelini onlar için 10 bin lira olarak uygulayacağız" açıklaması yaptı.

Editör: Selda Manduz