DEM Parti’nin 45 yıl sonra belediyeyi kazandığı Urfa'nın Hilvan ilçesinde seçim, AKP’nin dün İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazı üzerine iptal edildi.

Seçimin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar verildi. DEM Parti, İl Seçim Kurulu'na başvurarak karara itiraz etti. Ancak bu itiraz reddedildi. DEM Parti, kararı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıyacaklarını duyurdu.

AKP'NİN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

AKP, DEM Parti’nin seçimiz kazandığı Ceylanpınar, Halfeti, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde de sonuçlara itiraz etti. AKP’nin bu dört ilçedeki itirazı reddedildi. DEM Parti’nin seçimleri kazandığı diğer ilçeler olan Bozova ve Birecik’te ise yeni belediye başkanları mazbatalarını aldı.

'AKP KAZANDIĞIMIZ İLÇELERİN TAMAMINDA İTİRAZ ETTİ'

Artı Gerçek’ten Ali Güzel’in haberine göre, DEM Partili bir yetkilisi, "AKP, seçimi kazandığımız ilçelerin tamamında sonuçlara itiraz etti. Halfeti'deki itiraz sosyal medyadaki bir görüntüye dayandırılarak yapılmış ve İlçe Seçim Kurulu itirazı reddetti. Ceylanpınar'da itiraz edilen 18 sandıkta yeniden sayım yapıldı ve sayım sonucu itirazlar reddedildi. Suruç'ta da 3 sandık için itiraz vardı ve burada da yapılan itiraz reddedildi. Viranşehir’de ise meclis üyeliği seçimleri için bir itiraz yapılmıştı ama o da reddedildi" dedi.

URFA BAROSU: HALKININ İRADESİNE SAYGI DUYULARAK BELEDİYE BAŞKANLARINA MAZBATALARI VERİLMELİDİR

Urfa Barosu, Hilvan'da yapılan itirazın reddedildiğini duyurdu. Urfa Barosu'ndan yapılan açıklamada "Hilvan halkının iradesine saygı duyularak belediye başkanlarına mazbataları verilmelidir" denilerek şu ifadeler kullanıldı:

Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak' Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak'

"Hilvan seçimlerinin yenilenmesi kararına yapılan itiraz Şanlıurfa İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Hilvan halkı tüm hukuksuzluklara rağmen demokratik tercihini kullanmış iradesini beyan etmiştir. Hilvan halkının iradesine saygı duyularak belediye başkanlarına mazbataları verilmelidir. Hukuka aykırı uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını, demokratik hukuk devletinin gerekliklerinin yerine getirilmesini talep ediyoruz."

Editör: Selda Manduz