Şansölye, aralarında Siemens, BMW ve Mercedes'in de bulunduğu şirketlerin bakanları ve üst düzey yöneticilerinden oluşan geniş bir heyet eşliğinde, 30 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir sanayi merkezi olan güneybatıdaki Chongqing şehrine geldi.

Scholz, Başbakan Li Qiang'ın daveti üzerine Çin'e gitti; ancak havaalanında heyeti, Chongqing belediye başkan yardımcısı Zhang Guozhi ve Çin'in Almanya büyükelçisi Wu Ken tarafından karşılandı.

Alman liderin, Salı günü Çin lideri Xi Jinping ve Başbakan Li Qiang ile görüşmek üzere başkente gitmeden önce Pazartesi günü Şangay'ın finans merkezini ziyaret etmesi planlanıyor. 2021'de göreve gelmesinden bu yana ikinci ve en uzun olan üç günlük gezinin, ABD'nin "ayrılma" çağrılarına rağmen dünyanın ikinci büyük ekonomisiyle ticari bağları güçlendirmeyi amaçladığı bildiriliyor . Onun ayrıca Rusya-Ukrayna çatışması ve Tayvan konusundaki gerginlikler konusundaki görüş ayrılıklarını da tartışması bekleniyor.

Scholz Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, "Çin gerçekten önemli bir ekonomik ortak olmaya devam ediyor" dedi ve Çin'de faaliyet gösteren Alman şirketleri için adil rekabeti sağlamaya çalışacağına söz verdi.

İngiltere'de işçiler Filistin'e destek için bakanlığın girişini kapattı İngiltere'de işçiler Filistin'e destek için bakanlığın girişini kapattı

Ziyaret, Almanya'nın Batılı ortaklarının Pekin'le ticareti engelleme yönündeki hamlelerine ve ABD'nin muhtemelen Çin teknolojisinin oluşturduğu ulusal güvenlik risklerini araştırmasına rağmen gerçekleşti. Çin, yanlış bir şey yapmadığını reddederek tüm iddiaları siyasi amaçlı ve haksız rekabet uygulamaları olarak nitelendirdi.

Editör: Kemal Ural