Gözaltına alınmıştı: Neslim Güngen ve Vergi Müfettişi arasındaki konuşma ortaya çıktı Gözaltına alınmıştı: Neslim Güngen ve Vergi Müfettişi arasındaki konuşma ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada Kaplan’ın yakın adamı ve davada gizli tanık olma süreciyle tartışmalara neden olan Serdar Sertçelik’in yakalandığı belirtildi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’a ilişkin yürütülen soruşturmada, emniyet ve yargının AKP ve MHP’li isimler hakkında Serdar Sertçelik’e aleyhte ifade verdirmeye çalıştığı iddialarıyla “kumpas” tartışmalarına neden olmuştu.

Ev hapsini defalarca ihlal eden ve yurtdışına kaçan Sertçelik’in firari merak konusu olmuştu. Dubai’de olduğu öne sürülen Sertçelik’in Macaristan’da geçici olarak tutuklandığı ortaya çıktı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, UYAP evrakını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığı ve 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandığı bildirildi” dedi.

SERDAR SERTÇELİK İFADESİ

Elektronik kelepçe takılı olmasına rağmen yurtdışına kaçan Serdar Sertçelik, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı bir kısım ses kayıtlarını da yayınladı.

Ankara Emniyeti’nde görevli bazı üst düzey emniyet görevlilerinin kendisi üzerinden AKP’yi hedeflediklerini söylemişti.

Sertçelik, gizli tanık olarak ifadede, Ayhan Bora Kaplan örgütünün, çöktüğü mekanlardan, tefecilik eylemlerine, işlenen iki ayrı cinayetten örgütün uyuşturucu ticaretine değin bir dizi bilgi verdi. Anılan ifadede hiçbir AKP’li isim yer almadı.

Editör: Selda Manduz