Taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı duyuruldu. Hizbullah’ın çağrı cihazlarının patlaması sonucu aralarında İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu en az bin kişi yaralandı. Patlama anları ülkenin birçok bölgesinde görüntülendi.

Netanyahu tepki gösterdi, Fransa İsrail'e desteğini yineledi Netanyahu tepki gösterdi, Fransa İsrail'e desteğini yineledi

Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail’in 'pager' isimli çağrı cihazlarına sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'daki bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre biri çocuk olmak üzere 8 kişi öldü. 2 bin 700'den fazla kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, 200 yaralının da durumunun kritik olduğu ifade edildi.

NNA'dan yapılan açıklamada, "Beyrut’un güney banliyöleri ile Lübnan’ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı. Yüksek teknoloji kullanılarak taşınabilir pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi" ifadeleri kullanıldı.

Lübnan’da bazı çağrı cihazlarının, sahiplerinin üzerindeyken patladığı anlar sosyal medyaya yansıdı.

Görüntülerde, taşınabilir cihazların sinyal vermesiyle sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada infilak ettiği fark edildi.

Yaralanan çok sayıda kişinin Hizbullah mensubu olduğu kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad yaptığı açıklamada, İsrail’in çağrı cihazlarını patlatması sonucu Lübnan’da yüzlerce kişinin yaralandığını söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil servislere gelen yüksek sayıda yaralılarla ilgilenmek için tüm sağlık çalışanlarına görev yaptıkları sağlık merkezine gitmeleri talimatı verdi.

Lübnanlılardan kan bağışı yapmalarını talep eden Sağlık Bakanlığı, yollarda ambulanslara öncelik verilmesi çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı, personelinden ve vatandaşlardan çağrı cihazları kullanmamasını istedi.

SİBER SALDIRI NEDİR?

Siber saldırılar, bir iş veya kişisel bilgisayar ağı içindeki önemli belgelere ve sistemlere zarar vermeyi veya bunların kontrolünü ele geçirmeyi ya da bunlara erişim sağlamayı amaçlar.

Siber saldırılar, gizli bilgileri yok etmek veya bunlara erişim sağlamak amacıyla siyasi, cezai veya kişisel amaçlarla bireyler veya kurumlar tarafından dağıtılır.

BAZI SİBER SALDIRI TÜRLERİ

Kötü amaçlı yazılım

Dağıtılmış Hizmet Engelleme (DDoS) saldırısı

Kimlik avıSQL ekleme saldırıları

Siteler arası betik çalıştırma (XSS)

Botnetler

Fidye yazılımı

Editör: Selda Manduz