DEM Parti'nin 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ‘taşımalı seçmen’ tespitlerinin yoğun olduğu kentlerden biri olan Bitlis’te İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz da reddedildi.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, AKP ile arada 198 oy farkı bulunmasına rağmen yeniden sayım talepleri kabul edilmeyen Parti Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracak. İlçe Seçim Kurulu da itirazı reddetmişti.

198 OY FARKI VAR, 2 BİN 18 GEÇERSİZ OY

31 Mart yerel seçimlerinde Bitlis’te AKP adayı 8 bin 900 alırken, DEM Parti adayı ise 8 bin 702 oy aldı. İki parti arasındaki 198 oy farkı bulunurken, sonuçları tersine çevirebilecek 2 bin 18 oy geçersiz sayıldı. Artı Gerçek’e konuşan DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, çifte standart yaşandığını belirterek, “AKP-MHP itiraz ettiğinde seçim kurulları onların talebini kabul ediyor ancak DEM Parti itiraz ettiğinde kabul edilmiyor” dedi.

‘USÜLSÜZLÜĞÜN OLDUĞU AÇIKTIR’

Bitlis’te taleplerinin kabul edilmemesine rağmen Güroymak ilçesinde AKP’nin itirazının kabul edildiğini ve belediyenin Yeniden Refah Partisi’nden AKP’ye geçtiğini hatırlatan Olan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a: Kayyımların borcunu ödüyoruz DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a: Kayyımların borcunu ödüyoruz

"Ardahan’da CHP 174 oy farkla aldığı için AKP buna itiraz etti ve sayım yeniden yapıldı. Bitlis’te aynı durum yaşanıyor ama benzer durum yaşanmasına rağmen bizim taleplerimiz kabul edilmiyor. Burada bir hukuksuzluğun, usulsüzlüğün olduğu açıktır. İl ve İlçe Seçim Kurulları çifte standart uyguluyor. Hukuksuzluğun en dip noktasını yaşıyoruz, adaletsizliğin en dip noktasını yaşıyoruz.”

‘ASLA BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMEYECEĞİZ’

Bitlis’te DEM Parti’nin kazandığını belirten Olan, YSK’ya itirazda bulunacaklarını belirtti. Olan, “Bitlis halkı asla bu haksızlığı kabul etmiyor. AKP’ye oy verenler bile oyların çalındığını ve kendilerinin kazanmadığını söylüyorlar. Bundan sonra da itirazlarımızı yapacağız, bütün yolları tüketeceğiz. Asla bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız” dedi.

Editör: Selda Manduz