Buket Aydın, 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da tamamladıktan sonra, 2006 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girdi.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, 2010 yılında Marmara Üniversitesi'nde Attila İlhan'ın şiirleri üzerine yüksek lisans yaptı.

Aydın, kariyerine 2007 yılında özel bir radyoda haber spikerliği yaparak başladı. 2009 yılında CNN Türk kanalına transfer oldu ve burada haber sunuculuğu yaptı. 2010 yılında TRT Türk kanalına geçerek "Gümüş Hilal" adlı programın sunuculuğunu yaptı. 2011 yılı Nisan ayında yeniden yapılanmaya geçen NTV'ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk yapmaya başladı.

Aydın, NTV'de görev yaptığı süre boyunca birçok ödüle layık görüldü. 2014 yılında "En İyi Haber Spikeri" ödülünü, 2015 yılında "Anadolu Medya Ödülleri"nde "En İyi Giyinen Kadın Haber Spikeri" ödülünü, 2016 yılında "Yılın Kadın Haber Spikeri" ödülünü ve 2017 yılında "Yılın Gece Haberleri Bülteni" ödülünü kazandı.

Aydın, 2018 yılında Kanal D'ye transfer oldu ve burada "Buket Aydın ile Hafta Sonu" programını sunmaya başladı. 2020 yılında Kanal D'den ayrılarak Haber Global'e transfer oldu ve burada "Buket Aydın ile Haber Global" programını sunmaya başladı.

'Yeni tip casusluk' olan 'etki ajanlığı' düzenlemesinin ayrıntıları 'Yeni tip casusluk' olan 'etki ajanlığı' düzenlemesinin ayrıntıları

Aydın, aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisidir.

Editör: Selda Manduz