Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, İstanbul'da saldırıya uğrayan Santa Maria Kilisesi'nin Rahibi Peder Anton Bulai ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Hristiyan cemaatine taziye ve dayanışma dileklerini ileten Eş Genel Başkanlar, saldırıyı 'alçakça' nitelendirerek farklılıklarla birlikte yaşama mücadelesini sürdüreceklerini aktardı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sarıyer’de Büyükdere Mahallesi'nde bulunan İtalyan Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne 28 Ocak günü pazar ayini sırasında, kar maskeli iki kişi saldırı düzenlemişti. Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ve çocuklarının da katıldığı ayin sırasında kilisede gerçekleştirilen saldırıda başından vurulan Tuncer Cihan ölmüştü.

Silahlı saldırı ile ilgili 51 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. Olayın IŞİD ile bağlantılı olabileceği kaydedilirken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtığı öğrenilmişti.

Öte yandan şüphelilerin olayda kullandığı aracın 1 sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı, olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlenmişti.

Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir

Aracı getiren kişinin ise 2 gün kaldıktan sonra geri döndüğü öğrenilmişti. Saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz