Kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklu bulunan Dilan Polat ile kardeşi Sıla Doğu’nun, 2021 yılında da bir çalışanlarına uyguladıkları tehdit, hakaret ve yaralama davasından ceza aldıkları ortaya çıktı.

Buna göre, ikili o tarihte çalışanlarına şiddet uygulamaktan ceza aldı. Ancak basit yaralama, tehdit ve şantaj suçlamasıyla verilen hapis cezaları, "ekonomik durum" dikkate alınarak paraya çevrildi.

Yönetmen Leventoğlu ve kameraman Altürk serbest: Gözaltı gerekçesi, Demirtaş tişörtü Yönetmen Leventoğlu ve kameraman Altürk serbest: Gözaltı gerekçesi, Demirtaş tişörtü

'SENİN MİDE BULANDIRAN LEŞ KAHVALTIN…'

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun yanlarında çalışan Sibel A.’yla işe geç gelme, erken çıkma mevzularından kaynaklanan tartışması 2019 yılında şiddete dönüştü. Mahkeme tutanaklarında, olay şöyle anlatıldı:

"Dilan Polat Güzellik Merkezi sahibi Dilan Polat olay günü Sibel A.’la işe erken gelme, geç çıkma meselelerinden husumet başladığı, Dilan Polat olay günü Sibel A.’na ‘ Sizin iğrenç mide bulandırıcı, leş kahvaltınızı yasakladım diye mi surat asıyorsun’ dediği, tartışma anında güzellik merkezinde bulunan Sıla Doğu ve Fatma Cansu Akman’ın Sibel A.’nı basit yaralama suçunu işledikleri anlaşılmıştır."

'YILANLIĞINDA SENİ BOĞACAĞIM!'

Sıla Doğu’nun, çalışanı yaralama dışında mesaj yoluyla da tehdit ettiği belirtildi. Mahkeme tutanaklarına göre Doğu, "Kocanı nasıl eski sevgilinle aldattığını kocana kameralı, ses kayıtlı kargoyla eve göndereceğim. Yılanlığında seni boğacağım’ şeklinde tehdit mesajı gönderdi.

Müşteki ve tanık beyanlarının yanı sıra adli tıp raporlarını da dikkate alan mahkeme, 2021 yılında çıkan kararda Dilan Polat, kardeşi Sıla Doğu ve çalışanları Fatma Cansu Akman’ı ‘Basit yaralama’, ‘Tehdit’, ‘Şantaj’ suçlamasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

GÜNLÜĞÜ 20 LİRADAN HESAPLANDI

Dilan Polat’a ‘Basit yaralamak’ suçundan önce 120 gün hapis cezası verildi. Polat’ın ekonomik durumu, sosyal çevresi ve mahkemede gösterdiği iyi hal nedeniyle 120 gün indirimlerle 75 güne çevrildi. Günlüğü 20 lirayla çarpılarak hapis cezası 1500 lira paraya çevrildi. Polat, hakaret suçundan da indirimlerle 56 gün hapis cezası aldı. Bu ceza aynı gerekçelerle günlüğü 20 liradan hesaplanarak 1120 lira hapis cezasına çevrildi. Mahkeme, Polat’ın kardeşi Sıla Doğu’yu müştekiyi mesaj yoluyla tehdit ettiği gerekçesiyle 75 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza daha sonra Sıla Doğu’nun sosyal ilişkileri, ekonomik durumu, mahkemede gösterdiği iyi hal nedeniyle günlüğü 20 liradan hesaplanarak 1120 lira para cezasına çevrildi.

5 KASIM’DAN BERİ TUTUKLU

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti. Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşi Sıla Doğu'nun da aralarında olduğu 14 şüpheli, kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım'da tutuklandı.

Editör: Selda Manduz