Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak' Van’da 'Pêşî peya' yazısı tahrip edildi: 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak'

Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü, Hakkâri Belediyesine kayyum atanmasına dair açıklama yaptı.

Açıklamada, belediyeleri kayyumla yönetmek için belirli operasyonlarla suç imajı oluşturmaya gayret eden iktidarın hedefinin sadece Hakkari olmadığı belirtilerek, "Tek adam düzeninin saldırıları karşısında; bölgenin geneline yayılan bir sahiplenmeyle, ülkedeki demokrasi güçleriyle, hukuktan yana duran herkesle birlikte mücadele edeceğiz. Kayyuma geçit vermeyeceğiz" denildi.

Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü Yöneticisi Berkay Yeğin imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış görevden uzaklaştırılarak gözaltına alındı. Hakkında yürütülen soruşturma, Kürt siyasetçilere uygulanan kumpas davalarının bir devamı olarak planlanıyor. İktidar temsilcilerinin hedefinin soruşturma değil belediye yönetimi olduğu gün gibi ortada, belediyeleri kayyumla yönetmek adına zemin hazırlama, belirli operasyonlarla suç imajı oluşturmaya gayret gösteriliyor. AKP-MHP iktidarı her ne kadar kayyum yönetimlerle halktan olumlu bir dönüş almamış olsa dahi Kürt halkına sundukları ‘vaatlerin’ -yalan ve aldatmacaların- bitmiş olduğu bir dönemden geçtiği gerçeğini değiştirmez. Bu yüzden baskıyla antidemokratik yöntemlerle yönetme gayretinden vazgeçmiyorlar. Kayyum meselesi bütün Kürt illerinin gündemi olmak durumunda; herhangi birinde tek adam düzeninin başarısı adeta bir domino etkisi yaratacaktır. Çünkü hedef sadece Hakkari’yle sınırlı değil Kürt halkıyla ilgilidir.

Van Büyükşehir Belediyesinde Abdullah Zeydan’a yönelik geliştirilen mazbata krizi, halk mücadelesi karşısında sonuçsuz kalmıştı. İktidarın uygulamaya koyulduğu yöntemler bakımından Van’daki deneyimleri hatırlamak son derece önemli. Kayyum politikalarını tanımıyoruz. İster Van ister Diyarbakır ister Hakkari… Tek adam düzeninin saldırıları karşısında; bölgenin geneline yayılan bir sahiplenmeyle, ülkedeki demokrasi güçleriyle, hukuktan yana duran herkesle birlikte mücadele edeceğiz. Kayyuma geçit vermeyeceğiz."

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz