Ankara'da siyasi gündem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki sürpriz görüşmeyle sarsıldı.

5 Haziran'da Beştepe'de gerçekleşen 40 dakikalık görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak kulislerde, İYİ Parti'den AKP'ye geçişlerin olacağı konuşuluyor.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYISI 36'YA DÜŞTÜ

Meral Akşener'in genel başkanlıktan ayrılması sonrası İYİ Parti'de istifalar yaşandı. Son olarak İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP'ye katıldı. Bu gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 44'ten 36'ya düştü. Kulislerde konuşulanlara göre, dört milletvekili daha AKP'ye geçerse bu sayı 32'ye düşecek.

"İYİ PARTİLİ 4 VEKİL AKP'YE GEÇECEK"

Haber7 yazarı Ferhat Murat, İYİ Parti'ye dair çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Murat, "Pazartesi ya da salı günü İYİ Parti'de aktif siyaset yapan dört milletvekili AKP'ye geçecek." dedi. Bu iddia, siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

"AKŞENER BAŞKA BİR PARTİYE Mİ KATILACAK?"

Murat, Akşener'in siyasi geleceği hakkında da soruları yanıtladı. "Bir taraftan İYİ Parti'den CHP'ye, diğer taraftan AKP'ye geçişler var. Akşener ofis açtığında eski İYİ Parti genel başkanı olarak mı açacak? Yoksa MHP'ye mi dönecek, AK Parti'ye mi katılacak?" sorusu yöneltildi.

Merkez Bankası faizi indirecek mi? Merkez Bankası faizi indirecek mi?

"AKTİF SİYASETTE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Murat, Akşener'in aktif siyasette yer almayacağını belirtti. "Ben Meral Akşener'in yakın zamanda aktif siyasetin içinde olacağını düşünmüyorum. MHP veya AK Parti'ye girip siyaset yapmak yerine bugüne kadar elde ettiği tecrübeleri Türkiye'ye aktarma konusunda kendisinden talep edildiği ölçüde sunma sürecini başlatmış durumda." dedi.

Haber 7 yazarı Ferhat Murat, Akşener'in Bahçeli ile telefonda görüştüğünü iddia ederek şunları söyledi:

"Geçmişe yönelik, geçmişte siyasi alanda sarf edilen bir takım sert sözlere yönelik özrü dileme süreci gerçekleşti."

Akşener'in geleceği ve İYİ Parti'nin izleyeceği yol, siyasi arenada merakla bekleniyor.

Editör: Selda Manduz