DEM Parti'nin devamı olduğu siyasi partiler tarafından resmi olarak hayata geçirilen eş başkanlık sisteminin belediyelerde uygulanması ile Diyarbakır’da açılan bir davada ilk kez ceza verildi.

Bakırhan: Bizi yargılayan JİTEM ittifakından kurtulacağız Bakırhan: Bizi yargılayan JİTEM ittifakından kurtulacağız

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 10 yıl önce yapılan yerel seçimlerde DBP’den belediye başkanı seçilen Seyit Narin’e, geçen yıl ekim ayında yargılandığı Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 1 yıllık hapis cezası, Diyarbakır İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

İLK KEZ EŞ BAŞKANLIK İÇİN CEZA VERİLDİ

CEGA Medya'dan Ferit Aslan'ın haberine göre Seyit Narin, eş baskınlık sistemini uyguladığı için “görevi kötüye kullanmaktan” ceza alan ve cezası onanan ilk belediye başkanı oldu. Daha önce benzer iddia ile aralarında eski Dersim Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Bulun’un da bulunduğu çok sayıda kişiye dava açılmış, ancak beraat etmişlerdi.

Eski Sur Belediye Başkanı Seyit Narin yaptığı savunmada, dava dosyasının siyasi saiklerle oluşturulduğunu belirterek, "Seçimlere eş başkanlık vaadiyle girildi. Usulsüz bir durum yok, siyasi partilerde de yapılan yasal düzenlemeyle eş başkanlık sistemine geçilmiştir. Eş başkanlık kararı belediye meclisinin aldığı karardır. Burada herhangi bir suç yoktur" demişti.

NARİN TUTUKLANDI

Seyit Narin’e verilen 1 yıllık hapis cezası, Diyarbakır İstinaf Mahkemesi'nce onandıktan sonra Narin, tutuklanarak Diyarbakır Açık Cezaevi'ne konuldu.

Editör: Selda Manduz