Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanlığı görevini yürütürken tutuklanarak 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıl 15 ay hapis cezası verilen Hülya Alökmen, cezasının Yargıtay tarafından bozulması sonrası görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi olması ve çeşitli basın açıklamalarına katılması nedeniyle Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 15 gün hapis cezası verdiği Alökmen'in cezasının bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a: Kayyımların borcunu ödüyoruz DEM Partili belediyelerden Erdoğan'a: Kayyımların borcunu ödüyoruz

Alökmen'in duruşmaya katılan avukatları Servet Özer, Ali İhsan Demir, Cihan Aydın, Rıza Polat, Yargıtay'ın bozma ilamına dikkati çekti. Avukatlar, Yargıtay'ın bozma kararında DTK Divan üyesi ve sağlık komitesinde isminin geçmesi ile katıldığı eylem ve etkinliklerin suç unsurlarının bulunmadığına hükmettiğini hatırlattı.

TAHLİYE EDİLDİ

Avukatlar, Alökmen’in DTK ve Sağlık Komitesi’ne üye olmasının suç unsuru olmayacağını, katıldığı çok sayıdaki eylem ve etkinliklerin ise ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, müvekkillerinin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini istedi.

Tahliye talebini değerlendiren mahkeme, Alökmen'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Selda Manduz