17 yıl önce katledilen Agos gazetesinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada mütalaa açıklandı.

Buna göre, sekiz kişi hakkında ikişer kez müebbet hapis cezası, üç kişi için ise beraat ve diğer sanıklar hakkında da değişen oranlarda ceza talep edildi

KATİL OGÜN SAMAST SERBEST

Dink, 19 Ocak 2007’de Agos binası önünde Ogün Samast tarafından vurularak öldürülmüştü. 17 yaşındaki Samast ertesi gün Samsun Otogarı’nda yakalanmıştı. 24 Ocak 2007’de tutuklanan Samast, çocuk mahkemesinde yargılandı ve cezası düşürüldü.

Seçil Erzan davasında yeni perde: Tefeciler hem mağdur hem sanık oldu Seçil Erzan davasında yeni perde: Tefeciler hem mağdur hem sanık oldu

Temmuz 2011’de çıkan kararda ‘tasarlayarak adam öldürmek’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 22 yıl 10 hapis cezası aldı. 2019’da ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla açılan dosyası, 2020 yılında diğer kamu görevlilerinin de yargılandığı ana davayla birleşti.

2020’de aralarında Samast’ın da bulunduğu dokuz kişi hakkında örgüt üyeliğinden ceza verildi ancak Yargıtay zaman aşımı sebebiyle cezanın düşmesine karar verdi. Böylelikle Ogün Samast, sadece Hrant Dink cinayetinden ceza aldı. Kasım 2023’te de Bolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Selda Manduz