İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyenlere yönelik ev baskınları ve gözaltılar devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 39 kişiden 27'si gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi'nin sosyal medya platformu X'ten (Twitter) yapılan açıklamada, "Bu sabahki ev baskınlarının 1 Mayıs 2024 soruşturmasında, 39 kişilik yeni bir yakalama kararı üzerinden yapıldığını öğrendik" denildi.

SOL PARTİ: ASLA TESLİM ALAMAZLAR

Ev baskınları ve gözaltılara ilişkin SOL Parti'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul'da aralarında parti üyelerimizin de olduğu pek çok kişi bugün de ev baskınlarıyla gözaltına alındı. 1 Mayıs Taksim tutuklama ve gözaltılarıyla muhalefeti #AslaTeslimAlamazlar Gözaltılara son! Tutuklular serbest bırakılsın! "

TİP: ÇOK SAYIDA YOLDAŞIMIZ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye İşçi Partisi tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen 2 parti üyemiz, Devrimci Gençlik Dernekleri, Halk-Der, Kaldıraç, SEP ve SMF’li arkadaşlarımızla beraber çok sayıda yoldaşımız sabah ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Taksim meydanını kazanacağız, arkadaşlarımızı geri alacağız!"

EHP: HER YER TAKSİM, HER GÜN 1 MAYIS

Emekçi Hareket Partisi'nden (EHP) gözaltılara ilişkin yapılan açıklamada, "Dünya kriminal gri listelerinden çıkamayanlar Taksim yasağını tanımayanların meşru mücadelesine saldırılar düzenleyerek sindirmeye mesai harcıyor" denildi.

Devrimci Gençlik Dernekleri, Halk-Der, Kaldıraç Hareketi, TİP ve SMF de baskınlar gerçekleştiğini duyurdu.

Devrimci Gençlik Dernekleri tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda, "İstanbul’da bir kez daha ev baskınları gerçekleşiyor! Baskılar bizi yıldıramaz!  Yaşasın 1 Mayıs! " ifadeleri kullanılırken, Sosyalist Meclisler Federasyonu ise "İstanbul’da bu sabah saatlerinde birçok eve baskın yapılarak devrimciler gözaltına alınıyor! Şu ana kadar 1 yoldaşımızın evinin kapısının kırılarak basıldığı haberini aldık!" açıklamasını yaptı.

Editör: Selda Manduz