Selda Manduz-Kars

Türkiye'nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerine yaklaşırken, Kars'ta da aday adaylıkları gündeme gelmeye başladı.

CHP'DEN NAİF ALİBEYOĞLU

Eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, CHP'den aday adaylığını açıkladı.

Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, "Daha adil bir dünyanın, daha uygar bir Türkiye'nin ve daha yaşanılabilir bir Kars'ın elbirliği ile kurulabileceği inancından hiçbir zaman vazgeçmedim. Kentimizde bunca sorun çözüm beklerken hepimize önemli görevler düşmekte... Başkanlığım döneminde yaptıklarımız unutulmaz izler bıraktı ve Kars uzun yılların olumsuzluklarını önemli ölçüde aştı... Başarı ve saygınlıkla anılır oldu; umut oldu... Sonrası ise üzülerek söylemeliyim ki kaybedilen yıllar oldu. Bu bilinçle hemşehrilerimizin yoğun görev çağrısına uyuyor ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkan aday adaylığımı açıklıyorum" dedi.

2019 SEÇİMLERİNDE 4. OLMUŞTU

2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den aday olan Naif Alibeyoğlu, 7.613 (%18,47) oy alarak 4. parti olmuştu. Alibeyoğlu'nun Kars'ta kişisel oyu azımsanmayacak ölçüde.

KARS CHP'DE GÜÇLÜ ADAY

Kars CHP'de Naif Alibeyoğlu'nun ismi uzun süredir dillendiriliyor. Alibeyoğlu, CHP'deki en güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

AKP'DEN ERTUĞRUL ALİBEYOĞLU

Eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun CHP'den aday adaylığını açıklamadan önce, AKP'den de bir aday adaylığı başvurusu geldi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, AKP'den belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu için, KATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etti.

Alibeyoğlu, AKP Kars il binasına giderek resmi başvurusunu yapacağını ifade etti.

Eskişehir ve İstanbul'da gözaltına alınan 15 kişi serbest Eskişehir ve İstanbul'da gözaltına alınan 15 kişi serbest

Ertuğrul Alibeyoğlu, genç ve bagajı olmayan bir siyasetçi olarak son dönemde dikkat çekiyor.

AYNI GÜN ADAY ADAYLIKLARINI İLAN ETTİLER

Naif Alibeyoğlu ve Ertuğrul Alibeyoğlu'nun aynı gün aday adaylıklarını açıklaması dikkat çekti. Zira Ertuğrul Alibeyoğlu, Naif Alibeyoğlu'nun ağabeyinin oğlu.

NAİF ALİBEYOĞLU: DEMOKRASİ

Yeğeni Ertuğrul Alibeyoğlu’nun aday adaylığını Gazete Münevver’e değerlendiren Naif Alibeyoğlu, “Ben Kars halkından gelen yaoğlun talep üzerine aday oldum.  Yeğenim istediği partiden aday olabilir, biz feodal bir aile değiliz. Demokrasi böyle bir şeydir. İsteyen istediği partiden aday olabilir” dedi.

HEDEP'DEN ALİ İHSAN ALINAK

Alibeyoğlu ailesinin damadı Ali İhsan Alınak'a ise HEDEP'den adaylık teklifi gittiği öne sürülüyor.

Alınak'ın ise Ardahan modelini önerdiği ifade ediliyor. Alınak henüz aday adaylığını açıklamadı.

ARDAHAN MODELİ NEDİR?

Ardahan'da 2019 yerel seçimlerinde HDP ve CHP'nin ortak adayı olarak seçilen Faruk Demir, HDP'li meclis üyelerinin de desteğiyle görev yapmıştı.

Bu modelin Kars'ta da uygulanıp uygulanmayacağı konusu gündeme gelmezken CHP ve HEDEP iki iddialı parti olarak seçime hazırlanıyor.

Kars Belediye Başkanlığı seçimleri, Türkiye'nin diğer yerel seçimlerinde olduğu gibi, rekabetin yüksek olacağı bir seçim olacak gibi görünüyor.

Öte yandan, bazı yerel internet sitelerinin Naif Alibeyoğlu’na ambargo uyguladığı ve adaylık açıklamasını da kaldırdığı iddialar arasında.

Editör: Selda Manduz