Selda Manduz

Merkez Bankası faizi indirecek mi? Merkez Bankası faizi indirecek mi?

DEM Parti Kars ve Digor Belediye Başkan adaylarını il başkanlığında düzenlenen halk toplantısı ile açıkladı.

Davul zurnalarla karşılanan eş başkan adayları sloganlarla il başkanlığına girişi yaptı.

Kars Belediye Eş Başkan adayları Arzu Derman Savaş- Kenan Karahancı ve Digor Belediye Eşbaşkan adayları Ülker Özadikti ve Adem Oyman’ı Kars İl başkanı Seyfettin Gönen tanıttı.

dem partı-3

Öte yandan Kars Valiliği Kars'ta 5 günlük eylem etkinliği ilan etti, DEM partinin etkinlik için salon kiralamasına müsaade etmedi.

Kars Valiliği’nin kararına tepki gösteren Kars Belediye Eş Başkan adayı Arzu Derman Savaş, “Bizi demoralize etmeye çalıştılar, yolumuzu kestiler bizim arkadaşlarımınız Kars’ın değişik bölgelerine  yönlendirmeye çalıştılar çünkü gücümüzden korktular. Ama biz demoralize olmadık, tam tersine inadına gülüyoruz ve bizim gücümüzden korktuğunu düşünüyoruz. Bu antidemokratik tutumlar biz kazandırıyor, onlar kaybedecek ve kaybetmeye mahkumdurlar. Bizler gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Bizler güçlüyüz, haklıyız ve haklı olduğumuz için kazanacağız. Şunu çok iyi bilsinler ki kayyımlarla ördükleri giri duvarları kadının rengi olan mora boyayacağız” dedi.

dem-36

Gazete Münevver’e açıklamada bulunan, Kars İl Eş Başkanı Seyfettin Gönen İse Valiliğin kararına tepki gösterdi.

Biz dün akşam müzakereye çağrıldık. Etkinlik için kiraladığımız salonu iptal ettiler. 5 günlük etkinlik yasağı getirdiler. Akşam yapılan müzakere toplantısında aday tanıtım etkinliğimiz için solan toplantısına izin vermeyeceklerini belirterek konvoya müdahale etmeyeceklerini söylediler. Sabah emniyet ile yaptığım görüşmelerde konvoyun engellenmeyeceği söylendi. Sonra bizi arayıp valiliğin konvoya izin vermeyeceğini bildirdiler. Konvoyumuz böldüler 2 3 araç halinde girmemize izin verdiler. Bize karşı bir tahammülsüzlük var. Biz ırkçılık faşizmle mücadele edeceğiz geri adım atmayacağız.

KARS VALİLİĞİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ YASAKLADI

Kars Valiliği’nin açıklamasında, “Valilik Makamının 30.01.2024 tarih ve 98696860.18349.(12470)-02 sayılı “Yasaklama Kararı” konulu Olur yazısı ile; Valilik Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere yapılması muhtemel her türlü eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, kapalı yer toplantısı, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma, vb.) her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem/etkinlikler ile bu eylem etkinliklere katılım amacıyla çevre illerden ilimize gelecek araç ve şahısların da ilimize gelişlerinin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 19. maddesine istinaden 31.01.2024 tarihinden geçerli 04.02.2024 tarihi de dahil olmak üzere 5 (Beş) gün süre ile Kars il sınırları (il merkezi, ilçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) içerisinde YASAKLANMASI'na karar verilmiştir” denildi.

DEM parti valiliğin kararını yargıya taşıyacak.

Diğer yandan DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve milletvekillerinin katılımıyla Kars’ta “özgürlük yürüyüşü” başlatacak.

Editör: Selda Manduz