Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hançer'yanıtı verdi.

Kılıçadaroğlu, "O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın. Sen, senin ağababaların, işbirlikçilerin, beslemelerin ve hançeri beraber tuttukların bilsin ki; milli bağımsızlığımızı ve milli ekonomimizi hedef alan, kurduğunuz bu sirki başınıza yıkacağım! Vatan kurtulacak…" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanlığını devrettikten sonra ilk kez televizyon programına katılan Kılıçadaroğlu, "Sırtımdan hançerleyenler var" ifadelerine ilişkin açıklama yapmıştı.

'Hançer' tartışmaları tekrar alevlenirken, partisinin Grup Toplantısında Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen Erdoğan, "Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının üzerindeki şüpheleri temizlemesi önemli. İmalarla konuşmayı bırakıp açık açık ifade etsin. O hançerin 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik" demişti.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan çıkmış" hançeri açıkla" diyor… O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın. Sen, senin ağababaların, işbirlikçilerin, beslemelerin ve hançeri beraber tuttukların bilsin ki; milli bağımsızlığımızı ve milli ekonomimizi hedef alan, kurduğunuz bu sirki başınıza yıkacağım! Vatan kurtulacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

Türkeş'ten Adalet Bakanı'na Kavala tepkisi: Sümen altı etme Türkeş'ten Adalet Bakanı'na Kavala tepkisi: Sümen altı etme

"Seçim döneminde “Terör örgütleri Kılıçdaroğlu'nu istiyor" iftirasını atıp sahte videolarla kampanya yapanlar bugün çıkmış "Cumhur İttifakı CHP'nin başına Kılıçdaroğlu'nu istiyor" ters psikolojisiyle algı yaratıyorlar. Çünkü şunu iyi biliyorlar; Bu millet teröre geçit vermez! "Teröristlerle yanyana gibi gösterelim millet oy vermesin. CHP’liler de bu iktidarı sevmez, Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakını yan yanyanaymış gibi gösterelim ki, asıl istediğimizi alalım." Siz de şunu bilin: Nasıl ki terör örgütleri başlarını ezeceğimi biliyordu, bunlar da Kılıçdaroğlu bu ülkeyi yönetirse milletin abad, kendi akıbetlerinin ise berbat olacağını biliyor! Bu algı tuzağına düşmeyiniz. Bunlar beni istemez!!! Ben de bunlarla yanyana gelmem! Diğer taraftan Recep Tayyip Erdoğan çıkmış" hançeri açıkla" diyor… O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın. Sen, senin ağababaların, işbirlikçilerin, beslemelerin ve hançeri beraber tuttukların bilsin ki; milli bağımsızlığımızı ve milli ekonomimizi hedef alan, kurduğunuz bu sirki başınıza yıkacağım! Vatan kurtulacak…"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Önceki dönem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam katıldığı KRT TV yayınında kendisine sorulan "Sırtımdan hançerleyenler var" sözlerine ilişkin şunları söylemişti:

"Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım."

Editör: Selda Manduz