Eski Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile AKP Milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına ilişkin yazışmasının cep telefonu görüntüsünü haberleştiren Now TV’ye özel hayatın gizliliğini ihlalden yüzde 2 para cezasına karar verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün Halk TV ve TELE1'e verdiği cezaları açıkladı.

Buna göre RTÜK, Eski Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Bilal Erdoğan ile AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına ilişkin yazışmasının cep telefonu görüntüsünü haberleştiren Now TV’ye özel hayatın gizliliğini ihlalden yüzde 2 para cezası kararı verdi.

AKP Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Meclis'teki görüntülerine ilişkin AKP’li Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan’ın yazışmaları Now Haber kameraları tarafından görüntülenmişti.

Gruba atılan Şebnem Bursalı’nın TBMM’deki neşeli anlarına ilişkin habere Bilal Erdoğan’ın “B.kunu çıkardılar ama” mesajı attığı görülmüştü. Mustafa Varank ise buna ıstakoz emojisi ile yanıt vermişti.

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın görevde yükselme sınavında torpil taleplerini yanıtladığına ilişkin cep telefonu görüntülerini yayınlaması nedeniyle de RTÜK Now Tv’ye yüzde 2 para cezası verdi.

TELE1’e konuk olarak katılan Rıfat Serdaroğlu’nun kimi siyasetçiler için “sarayın kapıkulu” değerlendirmeleri nedeniyle eleştiri sınırını aşmak gerekçesiyle yüzde 2 para cezası kararı alındı.

Uğur Mumcu davası: İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı'na yazı gönderilecek Uğur Mumcu davası: İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı'na yazı gönderilecek

Kararlar oy çokluğuyla alındı.

Editör: Selda Manduz