Giresun'un Eynesil ilçesinde 6 yıl önce şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın açtığı davadan ilk duruşmada beraat etti.

Söz konusu davanın ilk duruşması 22 Mayıs’ta saat 14.00’te görüldü. Vatan’a ilk duruşmada beraat kararı verildi. Vatan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda beraat haberini "Rabia Naz kazandı" diye duyurdu.

Gözaltına alınmıştı: Neslim Güngen ve Vergi Müfettişi arasındaki konuşma ortaya çıktı Gözaltına alınmıştı: Neslim Güngen ve Vergi Müfettişi arasındaki konuşma ortaya çıktı

Şaban Vatan bugün görülen davadan beraat ettiğini sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanarak duyurdu:

"Kazandık. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının hakkımda açtığı davanın ilk duruşmasından BERAAT EDEREK ÇIKTIM. BUGÜN sadece Şaban Vatan değil, bizim gibi evlatlarının adaletinin mücadelesini veren tüm anneler babalar kazandı. Rabia Naz Kazandı..."

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 6 yıl önce ağır yaralıyken evinin önüne bırakılan Rabia Naz Vatan konuşamıyordu. Kendisine ne yapıldığını anlatamadı. Son kez 12 Nisan 2018'de babasının elini sıktı ve 11 yaşında hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından başlatılan soruşturma süreci siyasi müdahalelerle ilerleyemedi. Polis ve savcı ölümün ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak üzere görevini yapmadı. Önce intihar süsü verildi, sonra soruşturma dosyası kapatıldı. Vatan’ın ölümüne ilişkin tek bir kişi dahi yargılanmadı.

Editör: Selda Manduz