Ankara Çankaya’da 30 Aralık 2022’de silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in yakın arkadaşı Ömer Zengin, ikamet ettiği Almanya'da saldırıya uğradığını açıkladı. Başından hafif yaralanan Zengin'in hayati tehlikesi bulunmuyor.

Zengin'in bu akşam saat 21.00’de Halk TV’de 'Nasıl Olacak' programına katılarak, televizyon ekranlarından ilk kez açıklama yapacağı gün saldırıya uğraması dikkat çekti.

Zengin, başka bir gün yayına katılacağını açıklayarak "Dört kişinin saldırısına uğradım, kafam da biraz şişlik var. Başka bir gün yayına katılacağım" ifadelerine yer verdi.

SUİKASTIN ÜLKÜ OCAKLARI'YLA BAĞLANTISI GÜNDEMDEYDİ

Sinan Ateş’in ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Sinan Ateş suikastına ilişkin iddianame eksiklikleriyle de gündemdeyken, son olarak, tetikçi Eray Özyağcı’nın kaçırılmasında kullanılan iki aracın Ülkü Ocakları'na ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçen günlerde Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin, sosyal medya hesabından suikasta ilişkin ifadesini, “Bizi bir telefon ile Berlin’den Ankara’ya getiren adalet(!) Ankara’daki Ülkücü katili FETÖ’cüleri bir türlü ayağına getiremiyor!” notuyla paylaşmıştı.

Ekran Goruntusu 2024 05 16 102638

SUİKASTTA MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'İ İŞARET ETMİŞTİ

Asıl sorumluların adalet önüne çıkarılamadığına dikkat çeken Ömer Zengin, Sinan Ateş suikastının dört isim tarafından organize edildiğini iddia etmişti.

Zengin, Sinan Ateş’in, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP eski milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP MYK Üyesi Nevzat Ünlütürk tarafından organize edilen bir suikast sonucu öldürüldüğünden emin olduğunu söylemişti.

Cinayetin, Yıldırım ile Ömer Lefzan arasındaki eski husumet nedeniyle Lefzan’ın üzerine yıkılmaya çalışıldığını açıklamıştı. Zengin, Ateş’in Doğukan Çep ile herhangi bir tanışıklığı veya husumeti bulunmadığını da belirtmişti.

Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir

Zengin ayrıca, Ateş’e karşı husumetin, Olcay Kılavuz’un görevden alınmasının ardından başladığını düşündüğünü ifade etmişti.

Editör: Selda Manduz