31 Mart seçimlerinde gündeme gelen taşımalı seçmen nedeniyle yaptığı paylaşımları gerekçe gösteren savcılık, Sanal Devriyenin ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Alınak, “1 Nisan 2024 tarihinde sosyal medya hesaplarımda kaleme almış olduğum "Hırsızlar” başlıklı yazımda "Kars Belediyesi şehir dışından getirilen kirli oylar ile Kars halkından çalınmıştır. Belediyeyi çalan hırsız profesör, sen ve senin üç hilaline salyalarını akıtan AKP'nin biyolojik Kürt vekili, siz tarihe Kars halkının gerçek iradesine yaptığınız bu kirli hırsızlık ile belediyeyi çalan arsızlar olarak geçeceksiniz." sözlerimden ötürü yasaklı bir yöntem olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından da tescillenmiş olan "sanal devriye" ekipleri tarafından hakkımda halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğim iddiasıyla soruşturma başlatılmıştır. Konu ile ilgili meslektaşlarım hukuki savunmalarımı savcılık makamına bildirmiştir. Konu ile ilgili şahsi görüşüm ise, asıl halka düşmanlık edenlerin yasalardan doğan boşluklardan faydalanarak taşımalı seçmenlerle birlikte seçimde hile yapanlar olduğu ve Karslıların iradesinin gasp edildiğidir. Hukuku ve halk iradesini yok sayan bu zihniyet ne yaparsa yapsın doğru bildiğimizi cesurca ifade etmekten vazgeçmeyeceğiz. Hakkımda dava açılması durumunda da düşüncelerimin ve sözlerimin arkasındayım. Hırsıza hırsız demek suç değildir” dedi.

22C4264B C97B 41Ca 8F55 E996Bdf3221D

NE OLMUŞTU?

31 Mart seçimlerinde Kars’a 4100 seçmen taşınmıştı. Seçim sonuçlarını değiştirecek oranda seçmen taşınmasına siyasi partiler ve halkın tepkisini toplamıştı.

1 Nisan’da seçim sonuçlarına tepki gösteren Alınak, şu ifadelerini kullanmıştı:

HIRSIZLAR...

“Kars Belediyesi şehir dışından getirilen kirli oylar ile Kars halkından çalınmıştır.

Taşıma oyları ile seçim sonuçlarını değiştiren MHP-AKP hırsızlık ittifakı seçimleri kazandığını sanıyor.

Meşruiyeti kalmayan bu seçimin asıl kazananı DEM Partidir.

Kars şehrinin iradesine darbe yapılmış, kayyum atanmıştır.

Partisini saf duygularıyla destekleyen vatandaşa sözüm yok, AMAAA Belediyeyi çalan hırsız profesör SEN ve senin üç hilaline salyalarını akıtan AKP'nin biyolojik Kürt vekili sözüm ikinize;

Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi

Siz Kars halkının gerçek iradesini, yaptığınız bu kirli hırsızlık ile tarihe BELEDİYE ÇALAN arsızlar olarak geçeceksiniz.

Kağızman'nın, Digor'un, Pazarcı'kın büyük zaferini kutlar, Kars halkının onurlu duruşunu saygı ile selamlarım.

biz kazandık, onlar çaldılar...

Zehir zıkkım olsun demiyorum, zehir zıkkım olacak...

59405A6F 8F4E 41Cf Abc6 08D38920A70D

Editör: Selda Manduz