İstanbul'un Tuzla ilçesinde eski AKP'li belediye başkanı Şadi Yazıcı'yı yaklaşık 20 bin oy farkıyla yenilgiye uğratan ancak AKP'nin itirazlarıyla mazbatası verilmeyen CHP adayı Eren Ali Bingöl'ün önündeki engelleme kalktı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bingöl'e mazbatanın verilmesi kararı aldı.

Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir Meclis'te AKP’ililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir

AKP'li rakibine yaklaşık yüzde 12 fark atarak seçimi kazanan CHP Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl'ün, mazbatasını almak üzere İlçe Seçim Kurulu'na gittiği belirtildi.

Bingöl'ün mazbatasını aldıktan sonra akşam saatlerinde görevi devralması bekleniyor.

Tuzla'daki sürecin geciktirilmesi tepki çekmişti. AKP'li Yazıcı'nın, hem seçimden hemen önce, hem de yenilgiye uğramasına rağmen 2 Nisan'da milyonlarca liralık sözleşmeler imzaladığı ortaya çıkmıştı.

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: NİÇİN VERMİYORSUNUZ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Saraçhane'de düzenlenen mazbata töreninde, "Anlıyoruz ki bazı kurullar, bazı yerlerde ilçe ve şehrimizde dönem dönem il seçim kuruluna bazı yerlerden baskı geliyor. Bunları görüyorum. Sormak isterim; bakın örneğin açık farklı kazandığımız Tuzla'da mazbatayı benim genç yol arkadaşım ve başarılı olacağına inandığım Eren Ali Bingöl'e niçin vermiyorsunuz?" demişti.

62 MİLYONLUK İHALE ORTAYA ÇIKMIŞTI

"Derdiniz ne, zamana mı ihtiyacınız var?" diye soran İmamoğlu, eski AKP'li belediyenin seçimlerden sonra 62 milyon liralık bir ihale gerçekleştirdiğini de açıklamıştı:

"Yüzde 11 farkla kazanmış adayımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Amacınız ne? Öğreniyoruz ki, Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken, seçimden sonra hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp! Böyle bir kamu ahlakı olamaz, hangi yetki ile yapıyorsun? İBB müfettişlerini görevimi devralır almaz hemen görevlendirdim ihaleyi veren de alan da rahat olmasın, bire bir takip edeceğimi buradan söyleyeyim."

BİNGÖL: 75 DÖNÜMLÜK İKİ PARSEL SATTILAR

Bingöl de TELE1 yayınında yaptığı açıklamada, eski AKP'li belediyenin iki parselini satışa çıkardığını söyledi. Bingöl, mazbatanın geciktirilmesi hakkında "Bunun amacı süre kazanmak ben bunu biliyorum ve pazartesi günü Tuzla Belediyesi toplamda 75 dönümden oluşan iki parselinin iştirak şirketine satışı için başvuruda bulundular ve dün satış gerçekleşti. Kimin parselini, kimin tapusunu, kimin 75 dönümünü kime satıyoruz? Ne yapmaya çalışılıyor? Bunlar hiç doğru işler değil" dedi.

'MEMURLAR BİZİ ARIYOR'

Bingöl, "İtirazla mazbatayı uzatmaya çalışıyorlar. Sanki yeni seçilmişler gibi başkan yardımcısı atıyorlar. Özel kalem müdürü atıyorlar. İmza attırmaya çalışıyorlar. Memurlar bizi arıyor. İmza atalım diye baskı kuruyorlar, imza atmıyoruz diyorlar. Memur imza atmayınca belediye başkanı bizzat imza atıp işlemleri sürdürmek istiyor. Bize düşen, bu hakkı korumak” diye konuştu.

Editör: Selda Manduz