DEM Parti Adana İl Örgütü'nün, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak belediyeye kayyım atanmasını ve Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini protesto etmek için başlattığı kayyım nöbeti üçüncü gününde devam etti. Adana polisi eylemi engellemeye çalıştı.

"Kayyıma karşı nöbetteyiz" şiarıyla başlatılan nöbet Heykelli Park'ta gerçekleşti. "Belediye bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz" dövizlerini taşıyan kitle sık sık, "DEM gelecek devran dönecek haydutlar halka hesap verecek", "Her yer Hakkari her yer direniş", "Direne direne kazanacağız" ve "Kayyıma karşı omuz omuza" sloganı attı.

DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı DEDAŞ’a karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı

YİNE ENGELLENDİLER

Oturma eylemi yapan kitleyi polisler engellemeye çalıştı. Polis ablukasında yapılan nöbette oturan DEM Partilileri polis kalkanlarıyla sıkıştırdı.

'İRADE GASPINI KABUL ETMİYORUZ'

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, halkın iradesinin gasp edilmesine karşı eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. “İrade gaspını kabul etmiyoruz" diyen Aydemir, "Bu halkın iradesine el koymadır. Bu tüm halkının belediyelerini kaçırtmadır. Biz bu yaklaşımı kabul etmiyoruz ve bugün de burada amacımız budur. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde büyük bir hukuksuzluk var. 25 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Sayın Öcalan tecrit altında bu anayasal bir suçtur” dedi.

Konuşmanın ardından kitle alandan ayrıldı.

Editör: Selda Manduz