DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kars’ta başlatılacak ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEM Parti Kars İl Başkanlığı’ndaki halk toplantısında konuşan Hatimoğulları, Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için mücadele edeceklerine vurgu yaparak ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ için katılım çağrısında bulundu.

DEM Parti’nin 1 Şubat’ta Kars’ta startını vereceği Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne 18 milletvekili ve demokratik kitle örgütlerinin katılacak.  Öte yandan yürüyüş öncesi Kars Valiliği, gösteri ve yürüyüşleri yasakladı.

Erdoğan'ın Başdanışmanından DEM Partili vekilin darp edilmesine destek Erdoğan'ın Başdanışmanından DEM Partili vekilin darp edilmesine destek

Yürüyüşe katılım için çağrıda bulunan Hatimoğlulları, “Büyük Özgürlük Yürüyüşü ile Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi ve sayın Öcalan’ın özgürlüğü üzerindeki tecritin kırılması için yola koyuluyoruz. Bu nedenle başlatılan yürüyüşe biz DEM Parti olarak desteğimizi sunuyoruz. Yarın iki noktadan startı verilecek büyük yürüyüşümüzün merkezi Kars ve Van olacak” dedi.

Tülay Hatimoğlullarının açıklaması şu şekilde:

BÜYÜK ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNE KATILIM ÇAĞRISI

Bugün burada benim bulunma sebebim yarın başlayacak olan büyük özgürlük yürüyüşüdür. Büyük Özgürlük Yürüyüşü Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için ve aynı zamanda İmralı tecridi, ağırlaşmış tecrit altında bulunan sayın Öcalan’ın özgürlüğü için ve üzerindeki tecritin kırılması için yola koyuluyoruz.

Bu nedenle başlatılan yürüyüşe biz DEM Parti olarak desteğimizi sunuyoruz ve yarın iki noktadan startı verilecek büyük yürüyüşümüzün bir merkezi Kars diğer merkez Van olacak. Yarın başlayacak büyük özgürlük yürüyüşümüzün en temel araçlarından biri cezaevlerinde aynı amaçla başlamış olan açlık grevleri ve yine dışarda analarımızın öncülüğü ile devam eden adalet nöbetine destek olmaktır aynı zamanda. Kürt sorunundan dolayı Türkiye’deki başta Kürt halkı olmak üzere bütün halklar çok acı çekti.  Artık bizler barış zamanının gelip geçtiğini söylüyoruz.

DEM Parti olarak bir diyalog ve müzakere partisi olarak Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözümü konusunda bizler  kapıların açılması, aralanması için elimizden gelen mücadeleyi parlamentoda da halklarımızla beraber sokaklarda da meydanlarda kentlerimizde sürdürmeye devam edeceğiz. Ve ümit ediyoruz ki bu konuda açlık grevleri daha ağırlaştırılmış bir tabloya dönüşmeden  bir adım atılır ve bir yol açılır. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum yarın başlayacak yürüyüşe de bütün halklarımızın katılımını bekliyoruz. Kars’ta iddialı olduğumuz her yeri az farkla kaçırdığımız tüm belediyeleri alarak cezaevinde bulunan ve özgürlük mücadelesini her yerde veren halklarımıza, arkadaşlarımıza yoldaşlarımıza büyük zaferi sunacağız.

BAŞAK DEMİRTAŞ SORUSUNA YANIT VERMEDİ

Diğer yandan, Tülay Hatimoğulları, Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı konusunda sorulan soruya yanıt vermedi.

KARS VALİLİĞİ’NDEN ETKİNLİK YASAĞI

Kars Valiliği, DEM Parti’nin yürüyüşü öncesi eylem etkinlik yasağı kararı aldı. Valiliğin açıklaması şu şekilde:

Valilik Makamının 30.01.2024 tarih ve 98696860.18349.(12470)-02 sayılı “Yasaklama Kararı” konulu Olur yazısı ile; Valilik Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere yapılması muhtemel her türlü eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, kapalı yer toplantısı, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma, vb.) her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem/etkinlikler ile bu eylem etkinliklere katılım amacıyla çevre illerden ilimize gelecek araç ve şahısların da ilimize gelişlerinin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 19. maddesine istinaden 31.01.2024 tarihinden geçerli 04.02.2024 tarihi de dahil olmak üzere 5 (Beş) gün süre ile Kars il sınırları (il merkezi, ilçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) içerisinde YASAKLANMASI'na karar verilmiştir.

DEM PARTİ’NİN KONVOYU DAĞITILDI

Bugün aynı zaman Kars ve Digor Belediye Eş Başkanlarını tanıtan DEM Parti’nin tanıtım için kiraladığı salon iptal edildi. DEM Partinin konvoyu dağıtıldı ve farklı noktalardan şehre giriş yaptı. Öte yandan DEM Parti Kars İl başkanlığı Kars Valiliği’nin eylem ve etkinlik yasağını yargıya taşıdı.

HABER MERKEZİ/ Fotoğraf: Volkan Karabağ

Editör: Selda Manduz