İran devlet medyası, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin kaza yaptığını duyurdu. Helikopterin, Doğu Azerbaycan eyaletinde 'sert iniş' yaptığı belirtildi ancak Reisi'nin sağlık durumuna ilişkin resmi bir bilgi paylaşılmadı.

'KURTARMA EKİPLERİ ULAŞAMADI'

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin zorunlu iniş yaptığını doğruladı. Vahidi, kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını dile getirdi. Vahidi, şu ifadeleri kullandı: "Bugün, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın huzurunda Kız Kalesi Barajı'nın açılışını yaptık ve Reisi ile beraberindeki heyet birkaç helikopterle geri dönüyordu, helikopterlerden biri kötü hava koşulları nedeniyle zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Havanın sisli olması nedeniyle kurtarma ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşması zaman alabilir."

'DIŞİŞLERİ BAKANI DA HELİKOPTERDEYDİ'

Konvoyda 3 helikopterin bulunduğu, bazı bakan yetkilileri taşıyan 2 helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığı bildirildi. Aynı helikopterde, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğu ileri sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI ACİL İNİŞ YAPILDIĞINI SÖYLEDİ

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını ve henüz kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını bildirdi.

Kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını aktaran Vahidi, "Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmak zaman alabilir" ifadelerini kullandı.

'HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİLİYOR'

Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın 'hayatlarından endişe edildiğini' dile getirdi.

'YOĞUN SİS NEDENİYLE HAVADAN KURTARMA İMKANI YOK'

Biden'dan siyasette tansiyonun düşürülmesi çağrısı Biden'dan siyasette tansiyonun düşürülmesi çağrısı

Haberi, "Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza geçirdi" başlığı ile okuyucularına duyuran Tasnim Haber Ajansı'nın aktardığına göre, helikopteri bulmak için İran Kızılayı'na bağlı kurtarma ekipleri, asker ve polis bölgeye sevk edildi. Kötü hava koşulları nedeniyle helikopterin konumunun henüz belirlenemediği kaydedildi.

Reisi'nin helikopterinin kaza yaptığını aktaran IRNA da, helikopterin 'ormanlık' alanda düştüğünü bildirdi. IRNA'nın haberine göre, bölgeye 16 kurtarma ekibi sevk edildi ancak elverişsiz hava koşulları nedeniyle operasyonun 'zaman alacağı' belirtildi.

Acil Durum Merkezi Sözcüsü ise, kaza bölgesine 8 ambulansın sevk edildiğini duyurdu ve şunları söyledi: "Yoğun sis nedeniyle havadan kurtarma imkanı yok."

VALİ YARDIMCISI KONUŞTU

Doğu Azerbaycan eyaletinin Kalkınmadan Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Zakari, 'Sharq Network' isimli internet sitesine yaptığı açıklamada, "Henüz kaza mahalline ulaşmadım ve olayla ilgili ayrıntılı bilgiye sahip değilim. Üç helikopter vardı, ikisi güvenli bir şekilde indi, biri düştü" dedi.

Editör: Selda Manduz